woensdag 15 februari 2017

Renoveren * parkings & terrassenOm alle twijfel ineens weg te nemen:

JA! Onze B&B zal afgewerkt zijn tegen de tijd dat we onze deuren openen, en dat is begin april! ;-)


Bij het zien van onderstaande foto's lijkt het misschien niet zo, maar we vorderen goed aan de Oostzijde van ons huis. Droogt het ene plak-of verfwerk binnen of buiten, dan gaan we met het volgende werk weer even verder.
Vorig weekend huurden we een minigraver voor een intens en zwaar weekend met lange dagen van (af)graven, stenen verleggen, buizen zoeken, buizen leggen & aansluiten, platleggen van gedeeltes, uitkappen van betonlagen, verzetten van cubitainers, nieuwe niveaus maken, 'uitdoen' van bomen, etc... etc...

We raakten toen ook onze telefoon- en internetkabels, die verrassend genoeg, de omweg van het hele huis volgen. Een verrassing meer of minder, we zouden daar eigenlijk niet meer moeten van opschrikken... maar toch ;-)


En nu, nu zijn we aan de aanleg van de nieuwe terrassen bezig, op de ouderwetse Provençaalse manier, met breuksteen en natuursteen, op de knieën, stuk voor stuk ...De oprit(ten) kregen al wat steentjes, maar er ligt nog een hele stapel een aantal niveaus lager op ons te wachten. Er zijn nog heel wat terrassen en niveaus te creeren maar langzaam maar zeker zien we dag na dag de tuin aan de Oostkant de vorm krijgen die we in gedachten hadden.De lente is in aantocht en dat horen en voelen we elke dag een beetje meer. De vogeltjes begeleiden ons in ons werk... en de kids zorgden voor mijn Valentijn voor de eerste frisse geur en kleur, Mi-Mo-Saaa!


Het terras van de Aglandau is het enige terras dat een kleurrijk setje tuinmeubelen krijgt, bijpassend bij haar naam, de groene olijf. De licht olijfgroene stoeltjes zijn nog in bestelling dus voor de foto kwamen er 2 anthracietgrijze exemplaren gezellig bij.


Onze groene vingers kriebelen al om alles met planten en groen verder mooi tot bloei te brengen en volop sfeer te creëren!Wordt vervolgd ...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...