zondag 12 februari 2017

Malaucène - vroeger & nu

Vandaag kregen we van een gepassioneerde Vaucluse-liefhebster een prachtige collectie van oude postkaarten van Malaucène te zien via haar Pinterestbord.

Standaard ga ik op alle brocante- & antiekmarktjes op zoek naar oude postkaarten van de omgeving en liefst nog van gekende plaatsen of plaatsjes die ons hart sneller doen slaan...

Het was dan ook een topmoment van geluk om deze gedigitaliseerde stuks te zien te krijgen. Wij houden van authenticiteit en van de prachtige manier waarop zoveel ouds bewaard is gebleven in de Provence.

Ik ging meteen op zoek naar bijpassende hedendaagse plaatjes die we van dezelfde plekken namen in 2015 en 2016. Later komen daar nog mooie foto's van de pentekeningen van mr. Wright bij...

Onze Maison was vroeger de concièrgewoning van de familie Souchon, die nog steeds onze buren zijn. Toen het huis verkocht werd in de jaren '90 werden alle ramen en binnentoegangen gesloten en kreeg het een aparte ingang. Zo is onze Maison nu een volwaardig apart huis. De foto rechts werd genomen in augustus 2015, toen we het net gekocht hadden.

 

Onze Maison ligt eigenlijk in 2 straten. Bovenstaande foto werd genomen in de Rue St Alexis. Onderstaande foto is de achterzijde van het huis, die uitkomt aan de Grand'Rue. De voordeur op de foto is die van de buren. Op de achtergrond ziet u de achterzijde van de kerk en de Porte Soubeyran. Het straffe is dat we hier ook een prachtige pentekening van kregen van de vorige eigenaar van ons huis in Beaumont-du-Ventoux, mr. Wright! Die hangt nu te schitteren in onze traphal.

 


De Portail Chaberlain, net naast het huidige restaurant La Chevalerie...


 


De chemin du Château werd in 2016 volledig manueel terug aangelegd, zoals het vroeger zou geweest zijn, nog voor de tijd van de postkaartjes ... We waren bij de officiële inhuldiging ervan in september 2016. Aan het groen op het pleintje bij het fonteintje hebben ze nog wat werk ;-)

En in 2015 deden de kids zelf een fotosessie van Maxime fietsend door het oude centrum, dus een foto op deze trappen, vòòr de renovatie kon niet ontbreken, al is hij van povere kwaliteit.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...