woensdag 22 februari 2017

Renoveren * Tanche
Tanche,
de typische zwarte Olijf van Nyons, de enige olijf met een AOC-appellatie. Wereldwijd geroemd om zijn unieke smaak, zowel als eetolijf als als olijfolie.... en nu ook als prachtige uitvalsbasis voor een vakantie vol genot in de Provence!

Vandaag legden we de laatste hand aan deze kamer.Vroeger was de kamer in tinten van oudroze en blauw, met een glad parket en een ingemaakte kast met schuifdeuren. Helaas lieten we dat allemaal verdwijnen en kwamen een travertinvloer, andere kleuren & meubelen in de plaats.


 

We kozen er wederom voor om traditionele Provençaalse materialen en technieken te laten harmoniëren met alle hedendaags comfort op een minimalistische manier.


Voor deze kamer kozen we bij de naam passende donkere zwarte en grijze tinten, natuurstenen vloeren en hinten van goud. Badkamer 
(zie hier) en slaapgedeelte sluiten zo mooi bij elkaar aan.


 


We maakten zelf enkele meubels op maat uit lokaal Dennenhout en gaven ze een parelgrijze 'badigeon', een Provençaalse greywash.Tetilampjes van Artemide zorgen voor de lichtpunten in deze kamer, samen met enkele gouden hangers & een mushroomlamp van Bloomingville.


Achter het bed kwam een schilderij van Antoon, speciaal voor ons gemaakt in 2015 en perfect passend bij deze kamer.Naast het bed kwamen stronken van zilverberk die mat vernist werden en een bovenlaagje van donkergrijze lak kregen, ideaal als nachtkastjes. 

Op het bed kozen we wederom voor zalig nonchalant frans linnen...

 

Het is de enige kamer die een terras op de eerste verdieping heeft, omdat het ook de enige kamer is die op de eerste verdieping ligt... een privétrap (zie hier) leidt naar deze kamer. Vanop het terras kijk je uit op de ruïne van het oude Beaumont, de heuvels vol groen en het oude dak. We kozen 2 zwarte draadschommelstoelen, geïnspireeerd op de Acapulcochairs, om te relaxen op het terras. Een zwart Hay DLM-tafeltje moet nog geleverd worden en zal er ideaal bij passen.

 


Voor deze kamer kozen we ook de elektrotoestellen, tv, koelkastje & espressomachine, in een bijpassend effen zwart.
Alle foto's werden deze namiddag genomen, bij een heerlijke 20°C in de schaduw... in de zon op het terras was het al bijzonder heerlijk om te luieren en een kleurtje te scheppen.

Zo zag de kamer er vroeger & tussentijds uit:


 
Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...