woensdag 8 februari 2017

Renoveren * een nieuw stukje buiten


Een compleet andere renovatiepost deze keer ... een mooi tussendoortje. Buiten aan ons terras hadden we graag 'iets' gehad om één of ander op te plaatsen, gewoon zoiets handigs extra in plaats van een kast of zo. Het idee was er vaagweg maar het moest nog wat aan maturiteit winnen.Toen we deze week in Vaison-la-Romaine terecht kwamen bij de ons aanbevolen houtzagerij, ging ons hart meteen sneller slaan van een onregelmatig stuk boom dat bovenop de andere planken lag... eentje compleet anders dan de anderen maar helemaal wat het moest zijn!


En zo maakten de mannen tijdens het hervoegen van ons natuurstenen terras, met die mooie brute dikke Badiplank, al een deel van een buitenmeubeltje. Het lijkt alsof het nooit anders geweest is.De onderkant werd ruw en onregelmatig gemaakt zodat het echt als een authentiek deel van het huis wordt. Met de 2 oude Franse stoeltjes erbij, is het al een heel ander beeld op deze plaats van ons huis. 


Tegen het vallen van de avond, nam ik 5 minuten de tijd om wat receptjes door te nemen, bij een lekker glaasje rood als apéro en om ineens een paar kiekjes ervan te nemen... een ideale combo om daarna weer volop binnen aan het schuren en verven te gaan ;-) 

 

De oude ingemetste tegeltjes met de naam van onze locatie halen we natuurlijk niet weg ... Hier en op de foto hieronder kan u trouwens zien hoe het er initieel uitzag op deze plaats met bruine luiken, 2 hoeklegsels, een hangpotje en voor de rest een lege hoek ;-) .


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...