donderdag 15 december 2022

Les Pilles * Auberge de l'Aygues

Je reed er ongetwijfeld wel al eens voorbij, hier op vakantie in de streek van de Ventoux... net voorbij Nyons en dan  door de tunnel richting de gieren van Rémuzat & St May. Een rijtje huizen aan weerskanten van de D94 en een tunnel. Je bent erdoor voor je het weet. Maar wist je dat het ook de moeite is om er even te stoppen?



Over de geschiedenis van dit charmante tolwegdorpje aan de oevers van de Aygues hebben we het ongetwijfeld later nog! De tijd lijkt er stil te staan... de oude stenen popelen nochtans om je al hun geheimen te vertellen.




Deze blogpost is gemaakt om je uit te nodigen ter ontdekking van dit slaperige stenen dorpje met een lekkere lunchstop in de enige auberge die het dorp rijk is. Passeer je aan de voorkant aan de D93, dan ben je niet meteen geneigd om binnen te stappen om er te gaan drinken, eten, laat staan logeren maar laat de façade je zeker niet afschrikken! Don't judge a book by its cover! Binnen en achteraan op het terras wacht je een sfeervolle, authentieke wereld waar je voor ècht geen geld lekker, ècht lokaal en vers kan eten en drinken!


Een desolaat maar toch levendig dorps leven... Deze onderstaande foto kan zo uit een Sempé tekening komen!


Aan de overkant van het dorpsschooltje vind je de auberge. De Drôme, op een steenworp van bij ons in de Vaucluse, is meteen heel anders, qua sfeer en mensen. Alternatiever, meer bio en down to earth.


De befaamde tunnel met ernaast rechts de 'hoofdstraat' van Les Pilles, waar  je inrijdt, om via de brug naar de (gratis) parking te rijden, als je de vorige afslag gemist hebt.


Het gezellige schaduwrijke terras van de auberge mèt doeken van de scourtinerie in Nyons (zie hier).


De menukaart met een uitgebreide lijst van lokale (bio)producenten waar ze mee samenwerken, waar zelfs sommige duurdere restaurants nog iets van kunnen leren:




Lekker eten voor geen geld... we zeiden het toch?!



De hoofdstraat, de Grande Rue:



Uiteraard kan een fiets hier niet ontbreken!



 


Meer info:

Auberge de l'Aygues
7 Rue du Portail
26110 Les Pilles
                Tél: +33(0)475.27.72.97él: +33(0)4.75.27.72.97

's Middags wel toekomen voor 13u!
Het kan er goed vol zitten... ook met werkmensen!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...