woensdag 20 juli 2022

Rozen uit onze tuin door Jamie Beck










In mei 2022 hield Jamie Beck haar #RoseMonth creaties. Alle dagen werd er een artistiek geheel gecreëerd op basis van rozen, Jamie's (en onze en van zovelen) lievelingsbloemen.

Na onze lunch in de Mas de Gordes (zie vorige post), maakte ze niet 1 maar zelfs 2 kunstwerken met onze rozen, die Clarice 's ochtends verzamelde uit onze rozengang.



Het eerste stond in het teken van het verhaal dat we vertelden over Sainte Roseline, wat ook één van onze favoriete wijndomeinen in de Var is: Château Ste Roseline. Het verhaal gaat over Roseline de Villeneuve, die de dochter was van de graaf van Les Arcs in de 13e eeuw. Ten tijden van hongersnood gaf zij de armen te eten uit haar schort terwijl haar rijke vader zich liever verstopte in zijn kasteel. Hij vermoedde dat zijn dochter dit deed, dus hij volgde haar en dwong haar te tonen wat ze in haar schort verborg... toen kwamen er rozen tevoorschijn! Het verhaal staat bekend als 'het mirakel van de rozen'. Roseline werd een kloosterzuster en werd later heilig verklaard. Haar lichamelijk overschot wordt bewaard in een kristallen kist in de gelijknamige kapel bij het huidige wijndomein van Sainte Roseline. Miraculeus genoeg konden ook haar ogen bewaard blijven en ook deze zijn te bewonderen in de kapel.

We toonden de schilderijen aan Jamie en zij besloot her haar eigen versie van te maken in een zelfportret in haar herkenbare hedendaagse Renaissancestijl.






 

De volgende dag maakte ze een stilleven van onze rozen met haar typische oog voor detail en waarbij in haar 'stories' het hele proces weer kon gevolgd worden. Er worden tevens smartphonehoezen en posters van gemaakt. Hoe bijzonder!!! Uiteraard bestelden we deze!












Meer zien van wat Jamie Beck creëert? 

Check zeker haar Instagrampagina of website JamieBeck.co .


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...