donderdag 14 juli 2022

Crillon-le-Brave * Au vieux four


Auberge Le Vieux Four in Crillon-le-Brave: Een adresje dat we al jaren kennen ... een klassieker in Crillon-le-Brave, dat past in het rijtje van no-nonsense lokale klassiekers als La Chevalerie in Malaucène, le St Hubert in Entrechaux, Le Girocèdre in Puyméras & Le Laurier in Faucon.

Niet te veel poespas, wel traditionele verse Provençaalse schotels in al hun lekkere eenvoud.


Met de Deuche snorden we er langzaam langs de Provençaalse landwegen binnendoor naartoe. Het immer rustige Crillon is een zalige verademing om naartoe te rijden en om te arriveren. Parking à volonté dichtbij en kuierend langs autovrije straten, mooi gerenoveerde huizen (ook met grote dank aan het gelijknamige 5* hotel, zie hier)en adembenemende vergezichten (op de Ventoux maar ook het omringende landschap is magnifiek!) is het ideaal en één van de allermooiste plekken in onze Pays Ventoux om te bezoeken. 


Wij hadden er enkele weken geleden op zondagmiddag meer dan zin in ... de nieuwe bedienster iets minder en dat liet ze ook duidelijk merken. We lieten haar onze pret niet bederven en kregen het tafeltje onder de boom met één van de allermooiste zichten op de (Pays) Ventoux.






Ze zijn vooral 's avonds geopend, uitgezonderd zaterdag- en zondagmiddag. Op alle momenten wordt eenzelfde menu aan de gunstige prijs van 33 euro met telkens keuze uit 3 voor-, hoofd- en  nagerechten, geserveerd, omwille van de kleinschalige en verse keuken.

                    


De tafels worden niet geweldig mooi (of eigenlijk gewoon niet op een katoenen servet na) ingedekt maar de historische omgeving, de sfeervolle linde en het ongelooflijke zicht maken alles goed.

De plats worden met veel liefde gemaakt en dat smaakt. Het hoeven niet altijd schilderijtjes te zijn om er van te genieten.





We waren er die bewuste zondagmiddag alleen, op 1 tafeltje na, met sympathieke Engelsen die er al 30 jaar trouw komen... 's Avonds zijn ze standaard volgeboekt dus reserveren is zeker een must!

Geef toe het zicht is onovertroffen, met op de voorgrond één van de mooie huizen van het 5* hotel...




We maakten achteraf een praatje met de sympathieke cheffe/eigenares met haar trouwe viervoeter. Het seizoen wordt zeker door haar nog afgewerkt maar verkoopplannen zijn in de maak... al gaat deze toplocatie zeker blijven bestaan al dan niet met nieuwe eigenaars.


 


Meer info:

Auberge Le Vieux Four
Rue du Capitaine Crillon
84410 Crillon-le-Brave

Tél: +33(0)490.12.81.39
Geen website noch mail noch social media

TIP: Kuier achteraf of vooraf zeker eens door de pittoreske straatjes van Crillon of neem een pousse-café in het Hotel!











Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...