donderdag 1 november 2018

Crillon-le-Brave * hotel * Relais & Châteaux


Eigenlijk hoeft het geen introductie noch weinig betoog... Crillon-le-Brave is gewoonweg het dorpje aan de zuidkant van de Ventoux met hèt allèrmooiste zicht op de Reus van de Provence.


Dankzij het hotel, behorende tot de groep van de Relais & Châteaux, is het hele dorpje enorm opgewaardeerd en straalt het van ver en van dichtbij tijdloze klasse uit. Wedijveren met dat magnifieke uitzicht vanaf en naar het dorpje is dit dorpje dus toegestaan.




Op een (typische) prachtige Provençaalse julidag met stralend licht reserveerden we in hun restaurant 'La Grange' waar je 's middags van een voortreffelijke lunch met bijgaand adembenemend uitzicht - geen vanzelfsprekende combinatie, haha!- elke seconde kan Genieten met grote G.




Alles is, zoals steeds in alle Relais & Châteaux, gewoon AF, tout simplement.






Het terras dat uitziet over het stijlvolle en aanlokkelijke donkere mozaïekzwembad waarna het panoramische zicht over de Zuidelijke, relatief vlakke vallei van de Ventoux alle aandacht naar zich toetrekt, is een oase van koelte onder de parasols & groene aanplantingen. Rust & genot volgen ogenblikkelijk bij het betreden van het terras. Elk tafeltje heeft zijn eigen prachtige zicht.



 

's Middags kozen we hun 3 gangen lunch met een andere favoriet van ons: de verfrissende rosé van Château Juvenal (op een boogscheut hiervandaan in St Hippolyte le Graveyron). De gerechten zijn pareltjes en zetten de lokale seizoensproducten voorop. Mijn trio van chocolade was het beste dessert dat ik sinds tijden mocht proeven.
Beiden aan correcte prijzen (€36 voor de menu en €32 voor de wijn).




Provençaalse perfectie in architectuur, materiaalkeuzes, aanplantingen maar ook in bediening, zorgen ervoor dat deze bijzondere plek voor ons met stip op 1 staat in onze Pays Ventoux.







Een bezoekje aan de sanitaire voorzieningen, langs de andere terrassen, de pétanque en de andere restaurants om dan weer buiten te eindigen. Het blijft de ontdekkingstocht waard.




Ook binnen is het bij zomers weer aangenaam & rustgevend, aangezien ze de buitensfeer ook echt naar binnen zuigen, maar wij prefereren de binnenruimtes als de haard brandt en een schrale wind je binnen blaast. 





Pure magie, deze plek. 




Het ontbreekt ons aan superlatieven om een degelijke beschrijving te kunnen maken dus trachten we de beelden voor zich te laten spreken.



Je geraakt nooit uitgekeken...  en dus profiteerden we er eens van om uitgebreid aan het fotograferen te slaan! CQFD!






Het hotel beschikt ook over een spa, een gastronomisch restaurant en een bistrot die toegankelijk zijn, ook als je er niet logeert.  Reserveren is wel steeds de boodschap.


Meer info:

Hotel Crillon-le-Brave
Place de l'église
84410 Crillon-le-Brave

Tél: +33 490 65 61 61
Website:  Crillonlebrave.com



Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...