maandag 12 november 2018

Ontbijt 2018 * enkele sfeerbeelden en véél amuse-bouche bordjes








Aangezien we een B&B zijn, spreekt het voor zich dat we elke dag weer met veel liefde ons ontbijt (B van Breakfast, niet waar?!) serveren aan onze gasten. Bij het ontbijt vinden wij het leuk dat alles er staat wat we zelf graag zouden zien bij een ontbijt èn dat het zeker niet alle dagen hetzelfde is... alle dagen maken we ook een 'specialleke', hartig of zoet, naast de klassiekers als daar zijn, granen, huisgemaakte granola, huisgemaakte confituren, zoet beleg, 3 soorten kaas, 3 soorten vlees of vis, etc.


Sinds dit jaar doen we enkele malen per week bij het ontbijt een proeverijbordje naar de inspiratie van de dag, tuin en/of het seizoen. Het is telkens weer wat anders, afgewisseld en/of aangevuld met een vers fruitslaatje, vers fruitsapje, smoothie of ... om kleur- en vitaminerijk wakker te worden.




Een leuk bordje dus om de dag (en de rest van ons ontbijt ;-)) licht & gezond te beginnen met een beetje fruit, yoghurt en noten of zaden.


We probeerden ze zo vaak mogelijk te fotograferen - ook al is voeding best tricky om in beeld te brengen - om een mooie bilan aan het einde van het seizoen te kunnen maken. En vandaag is die dag.






We zijn nog niet aan het einde van dit jaar maar het biedt wel al een boeiend overzichtje. Fijn om op terug te blikken en het stimuleert ons om creatief te blijven...



























Van de ontbijttafel maken we af en toe wel eens een filmpje of foto, net voor de gasten toekomen... we proberen zo vaak mogelijk buiten het ontbijt te serveren omdat dat het echte vakantiegevoel natuurlijk geeft tussen april en oktober. In de andere maanden worden de ochtenden wat frisser en wordt er binnen ontbeten.



Ook in de kleuren van de gedekte tafel willen we het boeiend houden en alle dagen iets anders te doen.



... om nog even verder te gaan met de kleurtjes van onze amuse-bouche bordjes om de eetlust van onze gasten op te wekken ...






De zwarte bordjes werden speciaal voor ons gedraaid door onze lokale potier (zie hier).
Dit laatste blauw-groene bordje hoort bij onze nieuwe serie van bordjes van dezelfde potier en die zullen bij de volgende ontbijtjes ook vaak gebruikt worden, samen met de mooie karaffen die hij maakte.


Soms kan het natuurlijk een twijfelgeval zijn om binnen te eten en dan gooien we de deuren en ramen open... maar we moeten daar niet flauw over doen, soms is het hier ook wel eens herfstig en/of winterig weer en dan steken we de houthaard aan en maken we het extra gezellig binnen!






Het was boeiend om een bilan op te maken. Voor ons geeft het een mooi beeld van wat anders/beter/mooier/lekkerder kan en daar kunnen onze gasten dan weer mee van profiteren ... ;-)







Meer info over onze B&B:

Les Oliviers du Taulisson
Hameau des Valettes
84340 Beaumont-du-Ventoux
Tél: +33(0)490  36 34 53 
+33(0)769 76 20 24



Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...