zondag 4 november 2018

Tuin * rozengang & lavendelpleintjes


Mooie herfstdagen lenen zich ideaal tot tuinwerk. Zo besloten we medio oktober een groot deel (een 15 tal) van ons truffeleikenbos te kappen, om enerzijds meer licht te trekken in het oostgedeelte van de tuin en anderzijds om weer wat snoeihout bij te kunnen leggen voor volgende winter.



Een rozengang die van de terrassen van de kamers verder de tuin in leidt, leek ons een mooi charmant Provençaals plan. Geen vanzelfsprekendheid om in onze bostuin, die eigenlijk een verborgen rotstuin is, palen te plaatsen, maar bon, ook moeilijk gaat.



We plantten beurtelings klimrozen in zalmroze, lichtroze (Bank's Rose) en donkerroze, met daartussen sterkgeurende witte Jasmijn (lid van de olijffamilie dus die mocht zeker niet ontbreken!).






Nu valt daar natuurlijk nog niet veel van te zien maar als ze mooi in de was gaan schieten, zou dit een sterkgeurend - en kleurend gangpad moeten worden dat nu leidt naar een tuinbank om heerlijk te relaxen.






Tussen de parkings en rozengang werd ook al de wildgroei verwijderd en plantten we ontelbaar veel lavendel, rozemarijn & laurier rose.




We kijken nu al uit om de nieuwe aanplantingen in vol ornaat te zien, alles in overdadig groen gepaard met een uitbundige witte-roze-paarse bloei! 


VOOR:





Het graspleintje voor de kamer Aglandau verdween en maakte plaats voor een lavendeltuintje.




Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...