donderdag 13 februari 2020

Rochegude en zijn Château

Nu Valentijn er morgen aankomt, denken we terug aan Valentijn van vorig jaar ... 
en ontdekken we dat we onze blogpost nooit publiceerden!

We bezochten namelijk het schattige Middeleeuwse dorpje van Rochegude en koppelde daar een lekkere Valentijnslunch aan, een tête-à-tête eigenlijk, maar dan met ons 4 ;-) 



We waren wat te vroeg voor de lunch dus wandelden we naar de Madonna, die hoog en droog mooi toekijkt over de vallei, naar de Ventoux en waakt over het dorpje.




Rochegude ligt net over de grens van de Vaucluse, in het departement Drôme. Het is piepklein en hooggelegen (relatief in de vallei van de Rhône, tot zo', 280m) met een ronde dorpsvorm en bovenop een kasteel, schoolvoorbeeld van een Middeleeuws dorpje. Het is slaperig stil maar dat kan wel fijn zijn. Zo spreken de stenen hun verleden.


Toen we het ooit al bezochten, kwam het nooit uit om eens in het kasteel op de top van het dorp te lunchen of dineren. Het hotel & restaurant hoort bij de Relais & Châteauxgroep, waardoor je zeker bent dat er een zeker kwaliteit en statigheid hoort bij het geheel. Het hotel kreeg 4 sterren toegewezen.



We reserveerden dus een tafeltje op Valentijnsdag en genoten van een lichte 3gangenlunch met de kids. Zij maken zich graag op om samen uit eten te gaan en we genieten daar graag met z'n vieren van.


's Middags was er enkel de gewone lunch, 's avonds was er een bijzondere Valentijnsmenu. De prijzen zijn in 2020 ondertussen aangepast en 's middags kan je 3gangen lunchen voor €29 tov €33 in 2019. De kwaliteit werd er niet minder om. Licht, lekker en dagvers, volgens de inspiratie van chef Thierry Frebout.

's Avonds wordt er gastronomisch en lang gedineerd. Ook een aanrader!



Er zijn verschillende zalen waar ze lunch of diner serveren, afhankelijk van de reservaties. Bij zomerse dagen buiten op het terras is het ook bijzonder aangenaam. Ook al was het vorig jaar een zalige winterdag, buiten lunchen was net iets te fris, als het zonnetje niet op jouw tafeltje bleef schijnen... binnen was het aangenaam.




Na de lunch kan je wandelen in hun bospark waar je de hertjes zou kunnen bewonderen als je geluk hebt. Het is mooi om het kasteel ook eens vanuit een andere hoek te zien en de oude wandelbrug over de straat te nemen. 






Het restaurant vind je na een wandeling door het kasteel. Door het zien van al die eeuwen geschiedenis, duurt deze wandeling best lang want het is echt prachtig om zien! De nieuwe, aanvullende interieurkeuzes zijn niet altijd even geslaagd maar daar kan gemakkelijk naast gekeken worden.





 




Relais & Châteaux...







Meer info:
Château de Rochegude
Place du Colombier
26790 Rochegude
Tél: +33(0)475 97 21 10


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...