maandag 9 mei 2016

Water(kant) * Entrechaux * Le pont Roman
In de Provence is waters en de waterkant opzoeken, bij ons steeds een must. Of het nu gaat om er rustig langs wandelen of kuieren, een héérlijke picknickplek zoeken, plonsen of zwemmen, water staat altijd garant voor een zalige tijd.

Voor onze gasten in de Maison en de Maisonnettte, maakte ik al een kleine infomap met enkele van onze favoriete plaatsjes. Ik twijfel altijd om ook online daar iets over te vertellen omdat ik die plekjes zo koester ;-) maar natuurlijk zijn dat geen staatsgeheimen en weet menigeen ook zijn weg ernaartoe te vinden... dus vandaag openen we met een plek waar we standaard elke 'vakantie' naartoe gaan. Winter, zomer en alles ertussenin, voor ons is er een sterke aantrekking om daar toch telkens weer de kracht van het water te komen opzoeken.

Op een 8tal km van Malaucène (perfect te doen met de fiets), kom je via een klein weggetje en een supersmalle oude en hoge Romaanse brug, bij een idyllisch stukje van de Ouvèze. Daar waar ooit één van de belangrijkste treinen langs liep, vind je nu een stuk(je) stilstaand water en een een breed waterval(letje), naast een sluis(je) naast het oude treinstation(netje); het kleinschalige maakt het allemaal nog net dat dat tikkeltje pittoresker.  Het is er perfect veilig om te baden en te waden, maar op sommige plekken kan je ook een plonsje maken of zelfs van de rotsen springen. Je vindt er zowel natuurlijke schaduw onder de bomen als veel zon op de rotsen. Voor ons is dat de ideale beschrijving voor een heerlijke luierplek voor een lange dag met spelletjes, lezen, picknicken, ... Dolce far niente, quoi. U zag het trouwens ook al hier.

In de winter en het voor-en najaar ben je er vaak moederziel alleen. De zon is ook dan hier tot het eind van de dag van de partij en het water kan zowel wild tekeer gaan als rustig kabbelen.

In de zomer ben je hier nooit alleen maar de grote massa vindt zijn weg nog niet tot hier. Een mooi compromis, lijkt ons.

Dit werden de moeilijkste foto's ooit om uit te selecteren... uiteindelijk liet ik mijn computer ad random kiezen; het waren er echt gewoon tè veel! 

De foto's hieronder werden afgelopen april genomen. De foto's bovenaan zijn van de zomer en de herfst van 2015, toen we zelfs in het hoogseizoen deze plek af en toe voor ons alleen kregen...Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...