woensdag 4 mei 2016

Culinair * Le Ventoux * Malaucène

Achter het hoekje, van zowel het straatje van Maison Malaucène, als de Maisonnette Malaucène, zit het traditionele Provençaalse restaurant 'Le Ventoux'. Als je de 'ringweg' der oude, dikke platanen rondom het oude centrum van Malaucène volgt, wordt je oog er meteen naartoe getrokken. Aangenaam zonnig of schaduwrijk onder hun abris, het ziet er gewoon aanlokkelijk uit om te gaan eten. Het ligt niet naast al de andere restaurantjes aan de Cours des Isnards, maar onderweg van de kerk of onze dorpshuizen ernaartoe.

Het restaurant serveert een typische verse Provençaalse keuken, onder leiding van Lionel Bonfils, een Provençaal uit het land van de Mont Ventoux, die bij ons in het straatje woont (hij weet (nog) niet dat ik dit nu schrijf ;-)). De keuken is puur en eenvoudig, maar daarom zeker niet minder lekker. Je kan hier voor €15 een volledige menu nuttigen, zowel 's middags als 's avonds, wat eerder uitzonderlijk in de Provence. Vaak wordt er 's avonds enkel à la carte gegeten of worden enkel de duurdere menu's aangeboden. 's Middags kan je ook kiezen om iets van de kaart te eten of de verkorte versies van de 3gangenmenu.
Op de kaart staan salades, ravioli's, gegrilde vlees en vis. Er is een ruime keuze, dus ieder vindt hier zeker wel iets naar zijn smaak.

In de menu van €15 heb je steeds keuze uit 3 voorgerechten, 3 hoofdgerechten en meerdere desserts, aangevuld met de dagschotels. Keuze te over. Wij komen er vaak en we hebben hier nog niet veel hetzelfde gekozen... De schotels zijn verzorgd en je hebt er zeker lekker en goed gegeten.

De kinderen gaan steevast met ons mee als we uit eten gaan. De menu voor de kinderen is hier op en top Frans, voor €9. Zij kiezen meestal steak haché (je kan zelf je cuisson aangeven) met frietjes, met een drankje (zij kiezen steeds een sirop, kan het Franser?!) en een ijsje als dessert. 

Op tripadvisor vind je veel meningen die de onze bijtreden (hier), al hebben we het niet altijd begrepen op meningen op het internet... Misschien is het best om het zelf te ontdekken?! Les goûts et les couleurs ne se discutent pas, n'est-ce pas?

Le Ventoux
Avenue de Verdun
84340 Malaucène
Tél: 0033 4 90 65 23 57
E-mail: /
Site: /

Open: 
vanaf de paasvakantie tot en met herfstvakantie:
alle dagen behalve
woensdagavond en donderdag 


Bovenstaande foto's werden zowel in het voorjaar 2016, de zomer 2015 als het najaar 2015 genomen, door verschillende fotografen. We komen hier vooral om te genieten en vergeten vaak mooie foto's te nemen...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...