vrijdag 20 mei 2016

Beaumont-du-Ventoux * Les Valettes - Chapelle St Sépulcre - ...

In één van de 9 gehuchtjes dat Beaumont-du-Ventoux rijk is, kozen wij ons nieuwe leven...

Les Valettes. 

Het is daar waar we de tweede helft van ons leven gaan werken aan onze nieuwe thuis, onze olijfgaard èn onze chambres d'hôtes.


Deze winter maakten we al de keuze voor deze streek, dit gehucht en dit huis en zijn terrein... we maakten er dan ook vaak (lange) wandelingen en fietstochten, want wat is het o zo lang wachten op alle stappen van een koopproces... terwijl je voor jezelf weet dat dit huis en jij voor elkaar gemaakt zijn ;-)

Ik schreef hier al eens over Beaumont-du-Ventoux zelf, vandaag wandelen we in Les Valettes. De foto's dateren van deze winter. Naast ons huis ligt een schaduwrijke beschermde oude trap, die leidt naar de hoger gelegen mooie robuuste Chapelle du St-Sépulcre uit de 12e eeuw. Veelal wandelaars en fietsers weten hun weg hiernaartoe te vinden, 'au bout du monde'. Je hoort hier enkel de vogels fluiten of het ritselen van de vegetatie door de vele 'wilde' dieren ...

Stilte en rust zijn hier de sleutelwoorden. Je kan hier uren wandelen zonder een levende ziel te passeren. Slechts een enkele pijl helpt je verder je weg te vinden. De bergflanken van de Ventoux leiden je voor de rest wel voort. Wandel je van de kapel een anderhalve kilometer verder via de zijflanken van de  Combe de Maupas, dan kom je uit bij de Romeinse carrières. Hier werden de stenen gehouwen om de prachtige romeinse stad Vaison-la-Romaine, zo'n 12km verderop, op te bouwen. Er werden ook bruggen, arena's, watersystemen en tempels mee gebouwd. Verwacht hier geen toeristische invasie maar geniet van de rust om op je eentje deze oude site te bezoeken en te bewonderen.

Je wandelt hier steeds op en tegen de flanken van de combes van de Ventoux, met als cadeau mijlenverre zichten naar de Dentelles de Montmirail, de St Amand, de ruïnes van Beaumont-le-Vieux en de Mont Ventoux zelf.

We kunnen ons hier al perfect onze dagen voorstellen... we hebben enkel nog een grote koebel of gong nodig om onze kinderen te 'alarmeren' voor een eetpauze ;-)Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...