maandag 30 mei 2016

In de pers & bijzondere gasten

Afgelopen week begon maandagochtend met een knaller...
Klein-Brabant Magazine schreef op Facebook een stukje van ons verhaal en de reacties lieten niet op zich wachten! Zoo fijn! Grappig is ook dat je plots veel meer aangesproken wordt en dat iedereen ineens met vanalles eens zo hulpvaardig is... Leuk, leuk!

De week werd er enkel maar leuker op. We kregen ook lieve mails en we mochten bijzondere gasten ontvangen. Op voorhand was de communicatie met deze lieve Nederlanders al bijzonder te noemen en toen ze ook nog bij vertrek ons verrasten met een prachtige pentekening, waren we sprakeloos...

MARIEKERKS GEZIN OPENT VAKANTIEHUIS AAN DE VOET VAN DE LEGENDARISCHE MONT VENTOUX
BORNEM/MARIEKERKE - Mariekerkenaars Guy en Dina Crocket openden een schitterend vakantiehuis aan de voet van de legendarische Mont Ventoux, dé absolute kuitenbijter uit de Ronde van Frankrijk. Wij van Klein- Brabant Magazine gingen er een kijkje nemen, en zagen dat het goed was...
Guy en Dina verloren enkele jaren geleden hun hart aan de Provence. Om een eventuele verhuis naar de Provence al eens uit te testen, gingen ze een jaar lang reizen met hun 2 kinderen Clarice en Maxime (toen 5 en bijna 7) in een mobilhome doorheen Zuid-Europa in 2013.
Dat bleek alleen maar hun gevoel te versterken en dus kochten ze in de zomer van 2015 een authentiek dorpshuis als vakantiewoning in Malaucène, aan de voet van de Mont Ventoux. Maar nog bleef het sterk bij hen kriebelen en na een grondige renovatie van hun garage in Malaucène, hakten ze de knoop door en zetten ze in 2016 alle nodige stappen om definitief te kunnen verhuizen naar de streek van de Ventoux.
Een gedeelde liefde die hen steeds weer naar dezelfde streek lokt, daar begint het allemaal mee. Meerdere weken per jaar spenderen ze in de buurt van de Mont Ventoux. Om nog langer te kunnen (na)genieten beslist Dina in 2012 om te bloggen over Frankrijk en vooral de Provence. De liefde voor deze streek gaat diep en dus besluiten Guy en Dina in de zomer van 2015 op zoek te gaan naar een bijzonder dorpshuis, als eerste stap in de richting van een Provençaals lang en goed leven...
Na weken van voorbereiding en een dagenlange zoektocht vonden ze het ideale dorpshuis. Met respect voor de authenticiteit en de geschiedenis van het gebouw renoveerden ze de kamers en terrassen tot een bijzonder kleurrijk vakantiehuis, en noemden ze het toepasselijk 'Maison Malaucène'.
Begin 2016 startten ze met de verhuur van deze ruime woning zodat ook andere mensen hier ten volle kunnen komen genieten. Dina zet haar bloggen voort en haar teksten van hun 'Pays Ventoux', over de dorpjes rond de Ventoux, worden voortaan ook gepubliceerd op de Online gids voor Ventoux-fanaten 'De Kale Berg'.
Maar daar hoort het niet mee op. De bouwvallige garage die ze bij het huis kochten, kreeg de afgelopen 9 maanden een heuse facelift en is ondertussen onherkenbaar geworden. Een aangenaam authentiek (vakantie)dorpshuisje is het resultaat, hun 'Maisonnette Malaucène'.
En ook daarna bleef het bij hen borrelen om toch definitief te verhuizen. Na heel wat reken, praat- en opzoekwerk hakten ze de knoop door. Hun huis in Mariekerke werd prompt te koop gezet èn meteen verkocht. Op een kleine 4km van het centrum van Malaucène vonden ze het huis èn de tuin met olijfgaard waar ze altijd al van droomden. Ook hier plannen ze weer wat renovatiewerken om in 2017 definitief te kunnen verhuizen naar de Provence en er hun droom te realiseren: een B&B 'Les Oliviers du Taulisson' te openen. De kinderen Maxime en Clarice (nu bijna 10 en 8) zijn in ieder geval ook enthousiast. Zij verruilen de OLVP met meer dan 300 leerlingen voor het kleine Franse schooltje bij hen in het dorp, met een totaal van 12 leerlingen.
Over ons
Wij, Guy & Dina Croket-Vercruyssen en onze kinderen, Maxime en Clarice, zijn geboren en getogen Bornemnaars met een grote liefde voor de Provence. De eerste stap dichter bij een Provençaals leven was de aankoop van een dorpswoning, gevolgd door een garage, waarna een olijvengaard met authentiek woonhuis volgde. Dina is blogger op fetedesgamins.blogspot.be en monpaysventoux.blogspot.be
Info:
Guy & Dina
Croket-Vercruyssen
dinavercruyssen@hotmail.com
maison-malaucene@hotmail.com
oliviers-taulisson@hotmail.com
Dina: 0479.39.68.12
Guy: 0477.98.42.46
Blog: MonPaysventoux.blogspot.com
Facebook: MaisonMalaucene en LesOliviersduTaulisson
Instagram: MonPaysVentoux

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...