dinsdag 11 februari 2020

Roussillon

Schilderachtiger als dit krijg je ze niet ...


Rousillon, het toppunt van okerkleurige en rode huizen. Een bijzonder intense versie van de Provence. Een absolute must-visit. Geen enkel ander dorp valt te vergelijken met dit hooggelegen  felgekleurde dorpje, eveneens bekend om zijn enorm okergroeves die voor deze unieke aanblik zorgen. 

Jeugdsentiment bracht ons gezin hier op een hete augustusdag.


We parkeerden onder aan de heuvel en wandelden via magnifieke zichten op dit unieke stukje Luberon, rustig hogerop. In augustus is het overal bijzonder druk maar onze schaduwrijke wandelroute en de enorme hitte zorgden voor een rustige intro en een aangename drukte in het dorpje zelf.






Boven is het aantal parkings eerder beperkt, goed druk en dan ook veelal betalend. Wij vinden het heel fijn om op deze manier relax het dorpje en de omgeving te verkennen.


De omgeving staat garant voor leuke en unieke vakantiekliekjes. Als een quarelschilderij centimeter per centimeter... Terwijl ons gezin flaneert doorheen de kleine kronkelende straatjes en geniet van elkaar en het moment, geniet ik ervan om alles vast te leggen zonder dat ze het vaak weten.


Ook in augustus was er nog steeds veel bloemenprachtte bewonderen, wat het kleureffect nog versterkte.


Gepassioneerd als we zijn door olijfolie, mocht een kleine visite aan het (gratis) museum niet ontbreken.


Herkent u onderstaande namen van olijfsoorten ergens van?! ;-) 




Het zicht over de hele Luberon, de klim naar Murs en natuurlijk de Mont Ventoux, is bovenop in het dorpje werkelijk adembenemend. 



De titel van allermooiste gemeentehuis gaat ongetwijfeld naar deze:





Het was echt een ongelooflijke hete dag, midden in de hittegolf, maar de enige dag die paste in onze planning, dus zochten we zoveel mogelijk de schaduw op. Het betekende ook dat een bezoekje aan de okergroeve niet mogelijk was. Het wordt er zo heet dat er besloten werd om de groeve meerdere dagen na elkaar te sluiten om de bezoekers te beschermen.









 Met mijn muze op stap terwijl de mannen in de schaduw op ons wachten.


Verkoeling vinden bij de fontein is een garantie in elk Frans dorpje dankzij Napoleon.




Toch duidelijk waarom dit dorpje met zijn prachtige natuurlijke tinten en patina's verkozen werd tot 'un des plus beaux villages de France'?



Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...