donderdag 20 februari 2020

From farm to table


Dezer dagen hovenieren we van bij het krieken van de dag tot het ondergaan van de zon en zelfs later. Gelukkig is de lente in de lucht en zijn de  dagen gevuld met warme zonnestralen en blauwe luchten. Ook vandaag waren we nog gretig aan het graven na zonsondergang toen er plots een onbestemd wit bestelbusje op onze oprit reed, langsheen onze nieuwe pilaren, die toch wel al voor een zekere 'barrière' zorgen.

Mmm ... Bizar leek ons dat.

Onaangekondigd bezoek bestaat niet na zonsondergang op het Provençaalse platteland in de winter. Cafés & restaurants sluiten ook best snel (ten laatste rond 22u) want niemand begeeft zich eigenlijk op de pikdonkere plattelandswegen.

Aarzelend maar vriendelijk roep ik 'Bonjour!'. Een kleine vriendelijke man stapt uit en stelt zichzelf voor als agriculteur in het Massif central.

Hij kweekt Aubrackoeien, u weet wel, die soort met de grote hoorns, en hun kalveren. Enkele varkens vergroten zijn veestapel. Zijn boerderij bevindt zich op 700m hoogte en de dieren hebben ruime velden om natuurlijk te grazen, wat ervoor zorgt dat het vlees een natuurlijke en volle smaak krijgt.

Verser dan vers verkoopt deze 'vleesboer' zijn eigen vleeswaren, vers & vacuum verpakt, met alle informatie die een mens maar wensen wil: waar de dieren grazen, waar, wanneer, hoe ze werden geslacht, ... Hij brengt de bestellingen eens in de zoveel tijd vers naar ons toe en dat tegen zeer correcte prijzen. Een echte win-win.


Voor een ontbijt en table d'hôtes die gebaseerd zijn op lokale of eigen ingrediënten, klonk dit meteen als muziek in de oren!

Op 'ons jaar weg' genoten we steeds van het lokaal en rechtstreeks kopen van eerlijke voeding overal in Frankrijk en Italië. Te zien waar onze voeding vandaan komt, het verschil te proeven èn de echte mensen erachter leren kennen, dàt vinden wij belangrijk. We schreven toen ook een blogpost over 'France Passion'. Hier & hier ziet u er hier meer van.

Voor ons is het de essentie van onze Provençaalse keuken:

SLOWFOOD ... LOKALE INGREDIËNTEN MET LIEFDE HUISBEREID.



Onze gasten zijn steeds vrij om bij ons te genieten van een heerlijk diner, dagvers en huisbereid op basis van lokale producten. Onze eigen olijfolie is uiteraard een constante in onze keuken. 

Hier vindt u een impressie van vorige zomer tijdens een avond aan onze table d'hôtes, waar we met het hele gezin onze gasten graag verwennen.


Hier in de Vaucluse zijn er geen vleesboeren dichtbij dus het bezoekje van de man bleek een schot in de roos! Een interessante babbel en 12kg vlees verder, hebben we nog eens te meer zin om ons verder voor te bereiden op alweer een fijn nieuw seizoen!

Alles wat bij ons op tafel komt is eenvoudig en makkelijk te traceren: het fruit & de fruitsappen van onze buurman, de geitenkaas van de geitenboer om de hoek, onze eigen wijnen van druiven hier nabij, brood van onze bakkerin met (bio)meel van Trièves, kruiden en sommige groenten uit eigen tuin, aangevuld met lokale groenten van de boeren in Malaucène, spelt van de bioboer in Sault, rijst uit de Camargue, mosselen en oesters van Mèze, natuurlijk onze eigen olijfolie en dan vergeten we er waarschijnlijk nog een paar.

Een echte FARM TO TABLE dus. Een Provençaalse plattelandskeuken, eenvoudig maar (h)eerlijk.



Meer info over onze table'dhôtes or arrangementen, vindt u op onze website:

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...