zondag 17 juli 2022

Gordes * Le Mas - Alexis Osmont

Op een zalige zondag in mei snorden we erop uit naar Gordes, het ongelooflijk mooie en authentieke hooggelegen dorpje in de Luberon - op de lijst van de Mooiste Dorpen van Frankrijk èn gejumeleerd met ons vroegere thuisdorp Bornem (zie hier en hier). Oh en ontdek er zeker ook de 'Bastide de Pierres' - nog steeds onze favoriete 'Italiaan' !- , blogpost zie hier.

Via het bruisende centrum daalden we af naar het iets meer afgelegen Mas de Gordes. Een oase van rust en schaduw met privéparking voor de deur. Een sfeervolle, esprit campagne, nonchalante plek eens je door de toegangspoort bent gewandeld.





Onderweg vloog er een vlinder tegen het raam van onze 2CV. Ik kon hem via het open dak nemen en bewaarde hem in mijn brillendoos voor Jamie. Toen we de vlinder gaven, bleek hij nog te leven! Een wonder moment.











We spraken er af met onze vrienden Jamie, Kevin & Eloïse (zie oa hier). Het werd een zalige lange namiddag. We arriveerden allemaal om verschillende redenen iets te laat (we verwittigden wel onderweg) maar werden zonder problemen en met de glimlach onthaald (en dat is zeker niet overal het geval, zeker niet als je na 13h aankomt!). Er wordt zeer rustig en geduldig omgegaan met druk babbelende gasten die niet meteen hun keuze kunnen maken in de vele verse gerechten. 

Alles is uniek en een keuze maken is dan ook heel moeilijk! Er is geen keuken in de wijde omgeving die we hiermee zouden kunnen vergelijken. Een ware culinaire ontdekking van schilderachtig gerecht naar ander verrassend gerecht. 

Je kan à la carte eten of de à la carte gerechten nemen als menu aan €59, zowel 's middags als 's avonds.

                                                

De bediening is vlot, nonchalant maar professioneel en met kennis van zaken.

                

Na de apéro's, waarbij we de lekkere tapenade, brood en olijven niet fotografeerden, kozen we voor de rosé van de Mas de Infermières, het wijndomein van Ridley Scott in Oppède-le-Vieux, dat sinds het voorjaar 2022 open is! Een aanrader!

We brachten toen ook rozen mee uit onze eigen tuin voor Jamie's RoseMonth, maar daarover meer in de volgende blogpost. Mei is dè rozenmaand in de Provence en Jamie maakte elke dag van de maand een fotografisch kunstwerk errond. In een volgende post delen we graag wat ze ervan maakte. We laten u nog even mee genieten van de sfeer in de vele beelden hieronder.


















Meer info:

Le Mas de Gordes

Chemin de saint blaise

84220 Gordes

Tél: +33 (0) 490.04.03.57

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...