maandag 9 maart 2020

Mougins * Les Rosées


Vaak krijgen we de vraag of we ook andere B&B's kunnen aanraden. Wij houden zelf van een unieke ervaring met net dat tikkeltje extra. We zien en kennen wel veel moois maar logeerden nog niet overal dus willen we vooral zaken aanraden die we zelf ervaarden. We blogden ook nog niet zo vaak over andere B&B's maar wel al over

- Valdirose bij Firenze in Italië: hier
- La Mine Colline in Genk in België: hier


Sinds de opstart van The Perfect HideAway waren er slechts 2 B&B's vermeld in Frankrijk en dat waren Les Rosées (hier) & wij (hier) dus moesten we wel eens bij hen gaan genieten...







In oktober van vorig jaar logeerden we bij Les Rosées. Een pracht van een klein familiaal hotel met de sfeer van een luxe B&B in de heuvels rond het mooie mondaine Mougins, bij Cannes. Mougins ligt op wandelafstand.
We arriveerden met het slechtste weer ooit en dachten dat onze trip letterlijk en figuurlijk in het wassende water zou vallen... want wij spenderen nogal graag veel tijd buiten om vanalles te gaan ontdekken en zien.

Gelukkig bleek Les Rosées als een warm deken waar we ons meteen thuis voelden en eigenlijk geen zin hadden om deze rustgevende plek te verlaten.




De details zijn ongelooflijk. Alles is authentiek gerenoveerd in dit 400jaar oude familiehuis. Dat de familie die hier nog steeds eigenaar is, het geheel met veel liefde en aandacht runt is heel duidelijk. We konden er geen genoeg van krijgen en keken onze ogen uit! Tegelijkertijd was het geheel een rustbaken, zalig om te vertoeven.



Het zicht op de gezellige Provençaalse tuin met veel hoekjes, weelderige Zuiderse planten en een aangename sfeer, zèlfs als het regent.



We genoten  van onze ruime, sfeervolle, warme en goedgeurende kamer, een zalig bad, gevolgd door spelletjes en wat lezen in de authentieke salon.



Onze kamer bevond zich op het gelijkvloers. De kinderen sliepen in het gelijkvloers van het torentje, dat eveneens bij onze kamer hoorde. 


Voor de eerste avond hadden we table d'hôtes op voorhand gereserveerd en wat een geluk! De hele tuin werd met kaarsjes verlicht. Mooi om zien, al hoefden we dus geen stap meer buiten te zetten. De gezellige eetruimte, in de keuken eigenlijk, lag tegenover onze kamer.



Wat moet het hier ook mooi zijn bij zonnige Zomerse dagen! 






Klaar om te gaan genieten van een dagverse menu. Licht, smaakvol en lekker!


Overal blijven de juiste items terugkomen, zoals het Astier de VilLatte servies en de mondgeblazen Biotglazen.



Geweldig fijn om van dichtbij het koken te mogen meebeleven...



Op de kamer stond een boek met oude gedichten en het stond open op het gedicht dat Maxime net voor school had moeten leren... toeval bestaat niet! 




Ontwaken en de geur van verse koffie ruiken... naar de keuken gezogen worden waar de rest van een heerlijk uitgebreid ontbijt staat te wachten, met ècht alles wat we graag wensen bij een ontbijt, net als wat we bij onze B&B zelf proberen te doen. Het is de enige keer sinds zeer lang dat we dit mochten meemaken. Dat is ècht vakantie!


 






Nagenieten in de salon en ons lekkere ontbijt laten zakken op het gemak, want het begon alweer te regenen... een geluk bij een ongeluk!





Woorden schieten ons tekort... het was gewoon van begin tot eind genieten... een absolute aanrader!

Meer info:

Les Rosées
238 Chemin de Font Neuve
06250 Mougins

Website: lesrosees.com

Tél: 0033.492.92.29.88



Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...