vrijdag 16 augustus 2019

Gordes * Bastide de Pierres


Het enige 'palace', ofte hotel met meer dan 5 sterren waard, in de Vaucluse staat in Gordes: La Bastide. Het is een prachtig luxueus hotel met aandacht voor de kleinste details, traditioneel piekfijn Provençaalse in orde. Alles verloopt er smetteloos en in een unieke stijl. Aan de overzijde, op het centrale plein van Gordes, aan het pleintje van het kasteel, creëerden ze een informelere eetplek met een Italiaanse keuken en unieke sfeer: La Bastide de Pierres, een stukje Italië in Gordes.






De rietjes zijn hier ecologisch en in thema... van pasta!




Het terras is bijzonder sfeervol. Ook al is het gelegen aan het drukste rondpunt van Gordes... het is fijn om de drukkebedrijvigheid gade te slaan terwijl je op een rustig terras kan tafelen. Er is geen inkijk dankzij de geweven schaduwmakers en het vele groen, dat zorgt voor een aangenaam gefilterd licht en een zekere koelte. 


Alle meubels zijn duidelijk mooi bij elkaar 'gechineerd' op de brocantemarkten en zorgt voor een ideale nonchalance as ware het een echte trattoria. Doordacht en spontaan.



LA DOLCE VITA



We kozen om eerst enkele foccacia & bruschetta te delen om van vanalles te kunnen proeven. Volle en pure smaken. Overheerlijk. We kozen enkel een passende fles wijn, l'éléphant rose du Luberon van de familie Perrin. De koele karaffen water werden à volonté aangevuld, net als de ijsblokjes. We bezochten het dan ook op één van de heetste dagen van deze zomer, bij een temperatuur van rond de 40°C.


 

We reserveerden laat (13u30) via de site en kwamen op een overvol maar niet druk terras terecht. Mondjesmaat verdwenen de meeste lunchers om bijna alleen af te sluiten. Heerlijk.

 Een sanitaire stop gaf ons een smaakje van het gezellige ouderwetse interieur, wat ons al doet verlangen om hier 's avonds te komen genieten bij de  kortere winterdagen.



Er bestaan vele soorten pizza's, waarvan we de lekkere ons zeker laten smaken maar eens je de subliem verse van Le Petit Jeannot geproefd hebt (zie hier maar helaas, ze sloten hun deuren voor meer familietijd maar plannen binnenkort weer iets nieuws!), dan wil je eigenlijk niets anders meer... we waren dan ook bijzonder aangenaam verrast dezelfde sublimiteit aan pizza's te kunnen eten bij La Bastide de Pierres. Voor ons hèt nieuwe topadres waar voorlopig niemand anders aan kan tippen! Zelfs de prijzen zijn meer dan correct... we kozen allemaal een verschillende, maar mijn truffelpizza leek toch de allerlekkerste, haha!



Ook al smaakte alles ons en hadden we eigenlijk neit veel plaats meer, toch konden we niet weerstaan aan de verse desserts en de lekkere ijscoupes die we al naar andere tafels zagen passeren...




Alles bij elkaar maakt dit adres onweerstaanbaar om veel foto's te nemen, zelfs tot de toiletten toe! Je duikt zo het verleden in ...







Et voilà, uw volgende bezoek aan Gordes kan ineens lekker verlengd worden! 's Middags en 's avonds is het dezelfde kaart dus ook dat is bijzonder interessant...(klik hier voor de kaart van deze zomer)


Meer info:

Bastide de Pierres
Place du Château
84220 Gordes
Tél: +33(0) 490 72 18 91


Meer van onze favoriete restaurants in de Provence ontdekken?
Klik hier voor een overzicht van restaurants dichtbij
of hier voor de restaurants verder weg.

Sfeerbeelden van Gordes vindt u oa hier.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...