maandag 19 augustus 2019

Brantes * Chez Martine


In het artikel dat ik schreef voor Côte & Provence kon u alles al lezen over het bijzondere creatieve duo Jaap Wieman & Martine Gilles (zie hier).  Brantes zag u ook al eens in al zijn herfstglorie (zie hier).

Het is dan ook een dorpje dat ons hart heeft gestolen. Piepklein, hooggelegen, prachtig communicerend met de Reus van de Provence, de schilderachtige vallei van de Toulourenc beneden, negerend. Kunt u het dorpje met het wonderlijke terras met de rode parasols al spotte, op de foto hieronder?






Nu er 2 camera's in de aanslag zijn en schoonheid alom, dan kan het niet anders dan dat we veel, zeer veel, foto's met u willen delen.


 


Zoals ze zelf het beschrijven... zo klopt het ook helemaal:

" Une ambiancebelle, simple et ... bonne!"




Chez Martine is een prachtige magische wereld die je betreedt  langs de prachtige houten deur. 


Is de deur gesloten, dan zijn ze niet open. Zo eenvoudig is het.  Ze zijn in het hoogseizoen, van mei tot september, open op zaterdag en zondag.





Wij hadden het geluk om het plaatsje op de patio gereserveerd te hebben. Heerlijk koel en sfeervol, net een plaatje uit een sprookjesboek.




De rest van het terras is ook magnifiek mooi en schaduwrijk dankzij de rode parasols, waarbij je getrakteerd wordt op het allermooiste zicht op de Noordflank van de Mont Ventoux en de Toulourencvallei met het gehuchtje 'Les Bernards' dat beneden gelegen is.

 


Je kan er makkelijk uren doorbrengen ... heerlijk!



De drankjes en het eten zijn allemaal lokaal en/of biologisch en met liefde geserveerd en dat proef je. De tafel kleurt sfeervol dankzij al hun eigen gemaakte faience!



Binnen wordt alles zorgvuldig geprepareerd door hen in deze prachtige ruimte:





Een tochtje door Brantes neemt je altijd terug in de tijd en geeft rust.



In hun prachtige atelier kan je een stukje van hun wondere wereld kopen om thuis mooi verder te genieten.




Ciao, Brantes!




Meer info:

Faïencerie de Brantes
Chez Martine
84390 Brantes
Tél: +33(0)475.28.03.37

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...