woensdag 29 november 2017

Brantes


In oktober maakten we nog eens een zonovergoten toertje langs de Noordkant van de Ventoux. Bij het wegrijden van Malaucène/Beaumont kom je meteen de meest adembenemende uitzichten tegen. De aanblik van de Ventoux verandert continu en noopt tot vele tussenstops... amper een halfuurtje later ben je al in het wondermooie en hooggelegen Brantes, waar we deze keer een kleine stop maakten. Het liep tegen de middag aan en jammer genoeg was de hele dorpsbistrot al gereserveerd voor andere eetlustigen... zo jammer! Reserveren is dus een goed idee ;-)


Brantes heeft één van de prachtigste panorama's op de Ventoux en is een klein en prachtig authentiek gerestaureerd kluwen van straatjes, trapjes en boogjes, doorweven met lokale ambachtslieden. Enorm pittoresk met slechts een kleine 80tal inwoners. Het lijkt ver weg van bij ons, maar dat valt heel goed mee. Slechts een 26km verderop dus ook perfect te doen voor fietsers!Binnenkort rijden we er weer heen om het in kerstornaat te kunnen meemaken. Het hele dorp wordt dan tijdens de kortste dagen (27-28-29 december, 17h-22h) van het jaar in een feeërieke sfeer gehuld met duizenden kleine twinkelende lichtjes en de deuren van alle ambachtslieden die wijd voor de kijklustigen geopend staan.
Wijzelf reden die zonnige dag snel door naar het naburige piepkleine en iets minder schilderachtige Savoillans, laag gelegen aan de oevers van de Toulourenc, waar we een hilarische en uitzonderlijk lange lunch in de zon nuttigden in de eerlijke dorpsbrasserie.Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...