woensdag 31 juli 2019

Mormoiron * Château PesquiéIn Mormoiron bevindt zich een prachtige château die je midden in de vallei glanzend ziet liggen als je de afdaling naar Mormoiron inzet. Laat uw curiositeit u leiden naar een parel temidden van eindeloze wijngaarden. U zal het zich niet beklagen!


We beginnen deze blogpost graag met de 'soirée blanche' die we daar beleefden op 12 juli ll (zie hier). Het was de allereerste keer dat dit sfeervolle feest er plaatsvond en dat zal zeker de eerste in een rij van vele succesvolle soirées blanches worden! Lekker eten, drinken in een unieke sfeervolle setting gevolgd door een dansfeest onder de sterren... zo moet dat zijn!

Hun zicht over hun oneindige wijngaarden naar het schattige dorpje van Mormoiron, is niet te overtreffen:


Maar ook het zicht naar de Mont Ventoux is onovertroffen:


Eeuwenoude platanen leiden je naar de hoofdingang van het privékasteel. Een hele bijzondere plek die teruggaat naar de tijd van de Romeinen. Onder het kasteel bevindt zich de kruising van 2 bronnen, die gecapteerd worden met getailleerde stenen. Pesquié komt dan ook van het Latijnse Pescarium ((vis)vijver of bassin) . Hoe bijzonder is dat! Een mythische plek die alleen maar kan zorgen voor een enorme rijkdom. Water is namelijk bijna letterlijk goud waard in de Provence en onmisbaar maar tegelijkertijd bijzonder kostbaar en schaars! Op het domein bevindt zich zelfs nog een 3e bron en meerdere fonteinen. Nu, niets voor niets en hard werken en nieuw leven blazen in deze château deed de familie Bastide (nu Chaudière) in de jaren '70 bij de aankoop ervan. De rijke en lange geschiedenis levendig en bloeiend houden is een bijzondere taak. De jongere generatie van de familie neemt nu de leiding op zich en doet dat goed!

Let op onderstaande foto vooral op het koppel rechts die de hoofdprijs van stijl die avond verdienden:Tijdig inschrijven is de boodschap want de tickets gingen dit jaar zeer snel! Het was dan ook een gezellige drukte van jewelste op de prachtige groene pleinen van het kasteel.  

Chez Serge (en Serge zelf!) (zie oa hier) & The Marius (zie oa hier) zorgden voor de culinaire verwennerij! Samen met de wijnen van het domein zelf kon dat gedeelte dus al zeker niet misgaan.
Noteer zeker 11 juli 2020 in uw agenda voor een nieuwe editie van deze memorable witte avond! En bestel tijdig online tickets want ter plekke kan u niet meer beslissen om mee te feesten...


Vorig jaar gingen we er naar hun eerste zomermarkt. Morgen, donderdag 1 augustus, wordt hun tweede zomermarkt georganiseerd. De toegang daartoe is vrij (16u-20u) en u kan de hele dag terecht op het domein om wijnen te proeven of om de uitgepijlde wandeling doorheen hun wijngaarden te maken (het hele jaar door te doen).
Op de markt zelf vind je veel lokale artisans met handgemaakte spulletjes, maar ook artisanale bieren olijfolie, andere fijnproeverijen, etc.

Leuke vakantietip: bestel een picknickmand om op het domein nonchalant echt Provençaals ten volle te genieten van de omgeving en wijnen, in alle rust. Meer info vind je ook op hun website.


Zicht op Mormoiron:

Overal hingen toen hangmatten om een heerlijke siësta te houden onder de gigantische platanen:

Wijnen proeven en de wijnkelder aanvullen, dat kan natuurlijk ook goed hier. Wij zijn vooral fan van de Chardonnay, de Quintessence wit & rood maar ook de rosé van hun wijngaarden in de Alpilles aan Le Paradou vinden wij heerlijk. De bewaarfles van deze laatste wordt dan ook nog steeds gebruikt, dus ideaal. Op de wijnkaart van onze table d'hôtes (zie oa hier) vind je uiteraard ook hun wijnen terug.
Meer info:

Château Pesquié
1365 B Route de Flassan
84570 Mormoiron
Website: Chateaupesquie.com 
Tél: +33(0) 490 619 408


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...