vrijdag 18 september 2020

Cairanne * Côteaux & Fourchettes


Op weg naar Cairanne, temidden van de vlakke en uitgestrekte zee van Côtes du Rhône- & CdRVillages-wijngaarden, vind je, als het ware in the middle of nowhere, het restaurant met bijbehorende wijncave, Côteaux & Fourchettes. Leuke woordspeling, verwijzend zowel naar het restaurant als de winkel ernaast.


We reden er afgelopen zomer naartoe voor een voortreffelijke lunch op hun aangename terras. De restaurantervaringen zijn dit jaar helaas anders dan we gewend waren maar het zij zo ... de glimlach achter het masker zullen we er wel bij denken!


Amuses bij het aperitief en gepersonaliseerde servetten zorgden voor een klassevolle start.


Het kader binnen is strak met artistieke detailfoto's van verschillende druivensoorten en de verschillende fases van het vinificatieproces. 





We kozen allen iets anders van de voorgestelde menu's (vanaf €34 pp) en genoten van de fijne gerechtjes. Niets spectaculairs maar goed, vers en lokaal. Typische klassiekers die smaken. De vele accreditaties en vermeldingen bewijzen dat ook.





De wijnkaart bleef beperkt aan tafel wegens de covid-maatregelen maar de eigenaar, tevens chef maar ook sommelier, Cyril Glemot, luisterde aandachtig naar onze wensen en bracht de perfecte wijn uit de uitgebreidere wijnkaart die we niet konden raadplegen.

We kozen voor een volle, krachtigere witte wijn van Cairanne, van domein Boisson: l'Exigence uit 2018, gemaakt van Roussanne, witte Grenache, Clairette & Bourboulenc. De wijnen zijn correct geprijsd en zijn allen ook verkrijgbaar in de naastgelegen wijncave. 

U herkent hem gedeeltelijk achter zijn masker. Al een geluk dat hij ook het juiste opschrift op zijn tablier draagt, dat helpt. U kan zijn blog op hun website, hier, volgen.



We lieten het ons allemaal welgevallen en genoten.



Meestal geniet ik meer van voor- en hoofdgerecht, zoute kauw als ik ben, maar deze keer waren de desserts werkelijk om handen en vingers bij af te likken. Een heerlijkheid en een feest voor het oog!








Het restaurant ligt gemakkelijk bereikbaar aan het rondpunt en heeft 2 grote privéparkings. Voordien was het een cave van een wijndomein, die omgebouwd werd door de huidige chef en eigenaar.



                                                                     Meer info:


Côteaux & Fourchettes

3340 Route de Carpentras

Croisemement de la Courançonne (D8/D975)

84290 CAIRANNE

France

 

Téléphone : (+33) 04 90 66 35 99

 

E-mail : info@coteauxetfourchettes.com

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...