woensdag 18 november 2020

l'Huile d'Olive Pimentée


Onze absolute favoriet om pizza's, pasta's, broodjes of salades tot een hoger niveau te tillen, om net dat tikje pikant toe te voegen dat het geheel oppept, is onze huisgemaakte gepimenteerde olijfolie.

Dit jaar maakten we meerdere amforeflesjes klaar. We genoten van deze prachtige novemberdag om op het terras nieuwe flesje te prepareren. Het is eenvoudig te maken en staat of valt met de kwaliteit van de ingrediënten.

Onze olijfolie houden we dit jaar ongefilterd dus troebel om nog puurder en intenser de smaak tot zijn recht te laten komen en hem langer te kunnen bewaren.



Hoe kan je zelf jouw gepimenteerde, pikante olijfolie maken?

Nodig per flesje van 250ml:

minstens 10 gedroogde piments d'espelette

minstens 5 peperbolletjes

1 vers laurierblaadje

2 kleine takjes verse rozemarijn

2 kleine takjes verse tijm

een snuifje zeezout

Reinig de bovenstaande ingrediënten en vul het flesje ermee. 

Overgiet zacht met de olijfolie. 

Laat minstens 2 weken macereren. 

Hoe langer, hoe beter en intenser de smaak.




Maakt u de olie niet graag zelf of heeft u niet de juiste ingrediënten in huis? Dat treft want u kan ze natuurlijk ook bij ons bestellen. Alle info vindt u hier.

Onderstaande foto's nam ik met mijn telefoon:

 




Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...