woensdag 26 april 2017

Caveau de Beaumont-du-Ventoux


Het is woensdag maar voor het eerst in lange tijd betekent dat geen renovatiepost. We blijven wel volop bezig met heel veel kleine afwerkingsdetails maar qua blogmateriaal is dat nog niet zo veel... dus wordt het vandaag iets anders!

In de voorjaarseditie van de Côte et Provence, op deze blog en gewoon elke dag, praten we steeds honderduit over de goeie wijnen die hier wel gemaakt worden in 'onze' eigen Cave de Beaumont-du-Ventoux.


Het zijn de bijzondere mensen rondom ons en die we ondertussen redelijk goed kennen, die deze wijnen verbouwen èn maken. Dat maakt dat deze wijnen een extra dimensie voor ons krijgen. Daarbovenop zijn ze lekker en sterk geprijsd.


Natuurlijk, u zal hier ook nog lezen over de andere mooie, kleine en grote wijndomeinen die onze streek rijk is ... zij blijven een onuitputtelijke bron van inspiratie voor alle zintuigen, maar daarover later meer.


Vandaag laten we graag enkele plaatjes zien - dat we tot nog toe niet deden, hoe straf is dat! - van de Caveau de Beaumont-du-Ventoux, de plaats waar de wijnen verkocht worden, op de kruising van de baan naar Le Barroux en naar de Col de la Madeleine, richting Bédoin. Een niet alledaags gebouwtje met een sfeervolle groene omkadering, zicht tot aan de Dentelles de MontMirail en de abdijen van de monniken (waarvan u de Ste Madeleine op onderstaande foto ziet) - waar het prachtige Caritasgamma mee gemaakt wordt - dat leent zich uitstekend voor mooie foto's.

                                    We maakten afgelopen zondag met de kinderen een klein fietstochtje naar het mooie Lac du Paty - daarover later meer - en dus maakten we van de gelegenheid gebruik om erop los te schieten.


We zijn in de maand april al serieus verwend geweest met zalig zomers weer, wolkeloze hemels en temperaturen van rond de 25°C, met af en toe (straffe) Mistral, maar dat is nu eenmaal de Provence!


Minder romantisch om in beeld te brengen, - de witte camionette die het beeld overnam werd gemakkelijkheidsshalve toch maar weggehaald - maar wel dè plek waar het allemaal gebeurt, de Cave coöperative, waar onze lokale wijnboeren de handen in elkaar slaan en samen met oenoloog Daniël Haïle de vinificatie voltooien! Sinds 1929 staat dit imposante gebouw van één van de kleinste coöperatives er al en dat maakt haar tot één van de oudste in de Provence.


Toen we aan de overkant van de baan stonden om bovenstaande foto te nemen, konden we net in één beeld het toegangsbord van 'ons Beaumont trekken met een voorbijvliegend 'Deuchke'. Slow living. La vie à la campagne. Dat is Beaumont-du-Ventoux. Prachtig, toch?!


Caveau de Beaumont-du-Ventoux

Route de Carpentras
84340 Malaucène

7/7 geopend 
van 9u-12u en van 14u-18u

Mail: caveau.beaumont@orange.fr
Telefoon: 04 90 65 11 78

Hou zeker ook de website of facebookpagina in de gaten 
voor de lekkere en leuke activiteiten die ze organiseren!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...