dinsdag 2 mei 2017

Lac du Paty


Bij ons lijstje van leuke waterplaatsen zag u de Lac du paty al staan.

Na ons bezoekje aan de Caveau (hier) fietsten we er nog eens naartoe. Mis het kleine bordje niet als je na de Caveau moet afslaan!Vanuit Beaumont-du-Ventoux, via Malaucène, moet je op een kleine 10 kilometer rekenen, langsheen prachtige fruit-en wijngaarden, een lamaboerderij en een bosrijk padje.


De foto's uit die overzichtsblogpost dateerden van ongelooflijk lang geleden (2012!) en dus werd het hoog tijd dat we bij een volgende bezoekje nog eens plaatjes schoten van dit idyllische en rustige plekje bij het water (al staat er nu al niet echt zó veel water meer in na deze droge winter!).

* Zicht naar de oude brug *

* zicht vanop de oude brug *

* de oude brug zelf *

De Lac du Paty is de tweede oudste barrage van heel Frankrijk en dateert van 1766. Het was Marcel Morand, een pater, die zorgde voor dit waterbassin met barrage en dus de vruchtbaarheid van deze streek, maar ook voor de werking van de 4 graanmolens in Caromb.


De oude ijzeren brug (ahum normaal gezien 'over' het water, nu dus over het vele groen) dateert ook van die tijd, al onderging zij enkele restauratiewerken doorheen de tijd en werd hij volledig heropgebouwd in 1960.Aan de ene oever kan je een prachtige wandeling maken langsheen oude bories van schapenherders en de Chapelle de la Madeleine, aan de andere oever kan je bij de Buvette iets eten en drinken. En tussenin kan je aan in en om het water plonsen, vissen, picknicken, mountainbiken of gewoon heerlijk genieten, al dan niet in de zon of schaduw van de bomen.


* Zoek Clarice (in badpak!) *
Elke zondagavond kan je er ook de echte Provençalen zien genieten van danspasjes op de centrale dansvloer. De 'amis de l'écluse' organiseren er ook vaak dansavonden, theaters en filmvoorstellingen. Zeker te ontdekken, in deze unieke sfeer en ambiance! In de zomer is er een aangename koelte te vinden, dus ideaal voor lange zomerse avonden om van te genieten!


Meer info vind je op:GPS: 44°08'04.2"N 5°06'54.4"E

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...