zaterdag 6 mei 2017

Het ontbijt

Het is alweer meer dan een maand geleden dat onze B&B zijn deuren opende ... een ongelooflijk fijn avontuur en nieuw leven waarbij de tijd vliegt!


Een goed teken want 'time flies when you're having fun'!Het leek ons leuk om een aantal van onze ontbijttafels tijdens deze allereerste maand te documenteren. De ene tafel al voller dan de andere, wat kleurrijker, wat soberder, een andere buffetgedeelte, ... maar dat houdt het boeiend voor zowel de gasten als ons.

 

Lokaal, vers en met liefde gemaakt blijven wel de dagelijkse basisingrediënten.


Al hadden we vorig jaar niet de tijd om zelf onze confituren te maken - wegens alle drukke renovatiewerken (en het bijbehorende stof!) - toch kunnen we verschillende confituren van lokale vruchten op tafel zetten, dankzij de kloosters van Le Barroux en onze buurman!


Begin april werd het ontbijt nog binnen geserveerd. Ook al was er geen wolkje aan de lucht en hadden we echte zomerse temperaturen, 's ochtends kon het best nog frisjes zijn...

Onderstaande foto is eigenlijk al verouderd, haha! Ondertussen is het aantal bewaarpotten de hoogte in gegaan met verschillende gedroogde vruchten, zelfgemaakte powermix, geconfijt fruit, cruesli, granola, volklorenvlokken, havermout, ...


Het Milklampje van Norm Architects voor &Tradition geeft een ideaal zacht licht bij het 'droge' gedeelte ... ;-)Boven de ontbijttafel is naast het ontbijt onze XL Mothlamp van Studio Snowpuppe de eyecatcher.


Het leuke aan social media is dat je ook een internationaal publiek aantrekt. Zo kwam er bv. al een supersympathiek koppel Franse Duitsers die op basis van de keuze van onze verlichting (vooral dan voor de Snowpuppelampen) bij ons logeerden! Geweldig is dat.Clarice nam incognito een foto van de eerste gasten aan het ontbijt ... ;-)Bij het ontbijt maken we elke dag een ander vers fruitslaatje en vers fruitsap voor onze gasten, maar er is ook keuze uit 3 verschillende vruchtensappen van onze buurman, van de bomen voor onze tuin.


We dragen dan wel minimalisme en eenvoud hoog in het vaandel... bij het ontbijt lieten we ons af en toe duidelijk even gaan ;-) 

De toekomst brengt waarschijnlijk soberder gedekte tafels maar met dezelfde uitbundigheid aan ingrediënten ... ;-)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...