zaterdag 17 februari 2018

Provence * maart, april & mei


Alle foto's werden genomen tussen Les Valettes (waar onze onze B&B gelegen is) in Beaumont-du-Ventoux en Malaucène (waar onze dorpshuizen gelegen zijn).
FAQ: Is het de moeite om al in het voorjaar (maart-april-mei) af te reizen naar de Provence?!
Voor ons lijkt dat een overbodige vraag met een vanzelfsprekend antwoord (ja!) maar niet voor iedereen is dat het geval en één van de meest weerkerende vragen, dus lijstten we een aantal goede redenen op om de Provence al in april & mei te bezoeken.
Waarom het een goed plan is om de Provence te bezoeken in maart, april en mei:

1. Spring has sprung. 
De lente is daar en dat betekent een explosie aan kleuren en geuren. Kersenbloesems, blauwe regens en veel meer moois staat in bloei. De natuur rondom is mooi groen, de aardbeien en kersen zijn op hun zoetst.

2. De horden toeristen wachten de zomer af dus kan je rustig dorpjes en marktjes bezoeken zonder dat het overdreven druk wordt. Voelt helemaal relax en staat mooi voor de foto's... ;-)

3. De zon doet deugd, zeker op een terrasje, maar ook als je gaat wandelen, dorpjes bezoeken of fietsen. Je moet je niet wegstoppen op het heetst va de dag want de temperaturen zijn aangenaam zacht. 
4. Tarieven in hotels, B&B's en vakantiewoningen zijn veel interessanter èn er is meer keuze in reisdata.

5. Geen joelende kinderen (na de paasvakantie) rondom want die zijn nog schoolplichtig en dus niet op vakantie.
6. Als er toch een minder dagje is, kan je gemakkelijk en rustig interessante binnenactiviteiten opzoeken bv. het lavendelmuseum bezoeken, het Palais de Papes in Avignon beleven met de histopad of de indrukwekkende  Carrières de Lumières in Les Baux de Provence ontdekken! Ook zijn er in Malaucène 2 spa's om helemaal tot rust te komen en je niets van de wolken buiten te hoeven aantrekken!
7. Een ritje naar de Côte d'Azur of naar de Camargue verloopt eens zo vlot en ook daar kan je ten volle van de voorjaarssfeer- en bloeiers genieten.

8. Met wat geluk kan je het '2 seasons in 1 day' gevoel letterlijk ervaren. Eerst beneden in de zon lunchen of van het zwembad genieten, om dan 'boven' aan de Mont Serein te parkeren en zo'n 5 km door de sneeuw naar de top van de Mont Ventoux te wandelen, glijden, skiën,...


9. Ook de dieren zijn volop in lentestemming en dat uit zich in lustig vogel gekwetter, misschien al de eerste cigales die blij zijn met temperaturen boven de 25°C, de lammetjes die in de wei staan te grazen met moederlief, opgewekt balkende ezels,...
10. Overal zijn er bloemenmarkten en -festivals. Tevens wordt het abrivadoseizoen op gang getrokken... Provençaalse stierenlopen (niet te verwarren met de Spaanse!) en -feesten!
Verlangt u ook naar ... de lente met een zacht briesje, de strelende warme zonnestralen, luieren aan het zwembad, een Provençaals marktje bezoeken, een relaxdagje Spa, een initiatie pottendraaien, lekkere verwennerij, eten & drinken en dat allemaal op en om een rustige & unieke locatie in de Provence?!

Zin gekregen in een bijzondere LenteWeek in de Provence?Bekijk dan zeker hier alle informatie rond deze LenteWeek op de site van onze B&B 'Les Oliviers du Taulisson' of een verblijf in één van onze Dorpshuizen 'Maison & Maisonnette Malaucène'.

Ter aanvulling op uw vakantieplannen, is hier een greep uit de goed gevulde Provence Agenda:

- 16 maart: Millésime, gratis degustatie van de nieuwe wijnen van de Caveau de Beaumont-du-Ventoux in de Salle de Blanchissage, Malaucène.

- 23 maart: Balade des voitures anciennes vanuit Malaucène naar de top van de Ventoux.

- 1 & 2 april: de allereerste potiermarkt van het seizoen wordt georganiseerd in het mooie Bonnieux in de Luberon.

- Brocanteliefhebbers: Paasweekend is de jaarlijkse hoogmis der antiek-en brocanteliefhebber in L'Isle sur la Sorgue maar ook elk weekend in Carpentras en elders. Bekijk de brocante- en antiekkalender hier.

- 8 april: Balade van side-cars vanuit Malaucène naar de top van de Ventoux.

- 14 & 15 april: Fête de la Fraise in Carpentras

- 21 & 22 april: Sportievelingen, Ventoux Xtreme MTB 

- 22 april: vide grenier, centrum Malaucène.

- Eind april: Rando des Gourmets georganiseerd door Caveau de Beaumont-du-Ventoux.

- 28 & 29 april: De ferme en ferme in heel Frankrijk. Overal zetten boerderijen hun deuren wagenwijd open. Een overzicht van de deelnemers vind je op hun site.

- eind april: Fête de l'asperge in Mormoiron.

- 1 mei: Stierenfeesten, 'fêtes des gardians', het grootste feest van de Camargue met de witte paarden, zwarte stieren en traditionele 'gardians' en vrouwen in Arles.

- 13 mei: Fête des Jardins in Le Barroux.

- 19 mei: Nuit des musées, veel musea openen gratis hun deuren tot middernacht

- Eind mei (data nog niet bevestigd): Fête de la vigne et du vin in heel Frankrijk; klik hier voor het programma in de Vaucluse

- 24-25 mei: Pélérinage des gitans in Ste Maries de la Mer; het dorpje wordt die dagen overspoeld door zigeuners

2CV's kijken die de Ventoux oprijden en picknicken 'uit de koffer' onderweg

- Alle vide greniers & brocantemarkten vind je hier.

- Ventoux Saveurs, alles rondom de lekkerste producten & evenementen rond de Mont Ventoux, vind je hier.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...