maandag 5 februari 2018

MM * renoveren- decoreren * de keuken is af!


Misschien herinnert u zich nog onze Maison Malaucène op basis van de sterk aanwezig, overdreven Provençaalse keuken in blauw & geel? Dat is nu voorgoed verleden tijd. In deze blogpost leest en ziet u daar wat meer van.We zorgden voor een rustige basis van wit, hout & naturellinnen.
Omdat we houden van aanwezige oude stenen, als stille getuige van een mooi verleden, kapten we dikke lagen plaaster weg aan 1 kant van de keuken.


Onze Maison is één van de oudste huizen van Malaucène, het absoluut originele stukje van het centrum, met vestigingen onder het huis die nog dateren van de tijd van de Romeinen...

In de muur vonden we tijdens de vele stofferige kapdagen stukje bij beetje veel oude documenten & foto's, tussen de 100 en 200 jaar oud. Het gaf ons telkens weer kriebels en een bijzonder gevoel. Zie ook hier voor enkele foto's. Een deel ervan krijgt waarschijnlijk wel een mooi plekje in de Maison...Het geroeste deksel van een oude kookpot, kreeg alvast een plekje op het wandrekje.


Toen ze dit gat dichtten, zouden ze toe gedacht hebben aan ons, de vinders van hun familiegeschiedenis?!


Vorige zaterdag testten we met ons vieren al eens goed de keuken uit, tussen tennisles en rommelmarktbezoek in...
Met een zalig ouderwetse bakker op wandelafstand (met 'le vrai goût du bon pain'), is dat telkens weer genieten. Het heeft zo zijn fijne voordelen, een dorpshuis!
Onze Maison was voor ons al een bijzonder plekje (niet zomaar een vakantiehuis maar eerder iets voor gasten die een meerwaarde wille geven aan hun vakantie in de Provence ...) maar wordt vanaf vandaag ook een ècht geselecteerd Bijzonder Plekje. Zo leuk!

Sinds 1 februari pasten we ook onze tarieven aan, naar all-in-prijzen, zodat het heel helder en duidelijk is hoeveel de vakantie uiteindelijk zal kosten.

Meer informatie vindt u op onze website:


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...