zaterdag 21 juni 2014

Congé des Gamins * N°26 * Provence - Shoppen in de Vaucluse

ONZE FAVORIETE MARKTEN EN WINKELTJES IN DE VAUCLUSE !


Natuurlijk kan je je hier in de Provence altijd en overal helemaal laten gaan in de geurige en kleurige mooie, ambachtelijke producten, … en kruist dat steeds automatisch je pad eens je hier inderdaad op pad gaat, maar voor wie door het bos de bomen niet meer ziet, maakten we een klein lijstje met enkele van onze favorieten!
Maandag Bédoin
Grote Provençaalse markt, druk bezocht en heel sfeervol. De Mont Ventoux kijkt stilzwijgend en goedkeurend toe terwijl koopwaar allerhande vlot van eigenaar wisselt. De terrasjes staan tegen de middag uitnodigend te wachten om al die hongerige magen van heerlijke smaken te voorzien. 's Middags zijn er zeer vaak bijzondere marktmenu's en ben je voor weinig geld van entrée tot dessert, vaak met wijn inbegrepen, heerlijk gesteld. Wij reserveren vaak al ons favoriete restaurantje en kunnen dan zorgeloos op het door ons gekozen uur aan tafel schuiven, in plaats van terras naar terras te moeten schuimen als iedereen al zit ;-)


Het allermooiste kraam, voor vrouwen dan toch, is dat van Oli (link). Olivia Béquié creëert zelf de kledij en accessoires voor kleine en grote dames, in hele mooie Aziatische stoffen.
Ongedwongen maar met het beste zicht op de markt èn met èchte artisanale en dus heerlijke Italiaanse pizza's, gemaakt door een echte Pizzaiolo - Andrea - en geserveerd door de aller vrolijkste Provençaalse - Carolina- , zit je bij Pizza Paradiso (link).

Woensdag Malaucène
Kleinere Provençaalse markt maar uiteraard wel met veel sfeer. Afsluitend is een bezoekje aan het oude stadje en de Belvedère een absolute must. Veel restaurantjes hier, maar onze favoriet is Chez Laurette, waar we hier (link) al eens over schreven. Op marktdagen is het hier heerlijk rustig zitten want dan is er geen doorgaand verkeer.
Vrijdag Lourmarin


Een gigantische Provençaalse markt met bijzonder veel authentieke elementen... hoor een franse gitarist spelen, ruik de geuren van Provençaalse kruiden, des saucissons of versgebakken fougasses of … of … u ruikt en ziet het allemaal op deze markt. Je vindt er ook veel lokale kunstenaars of ambachten, wat een duidelijke meerwaarde geeft aan deze markt. Vergeet ook zeker het stadje en zijn vele originele winkeltjes of kunstgalerijen niet te bezoeken! Wij houden vooral van Kulte en MidiUne.
Zondag L'isle sur la Sorgue


... rek daar zeker een hele dag voor uit want je hebt niet alleen een gigantische Provençaalse markt doorheen alle kleine straatjes en pleintjes, maar er zijn ook zoveel brocante- en antiquepleintjes te ontdekken... En dan hebben we het nog niet over alle leuke winkeltjes, gezellige terrasjes, schaduwrijke plaatsjes aan het frisse en heldere Sorguewater, … Het weekend rond 15 augustus is er trouwens de gigantische internationale markt, waarover we hier (link) al eens schreven.
MidiUne in Lourmarin


Hedendaagse en vintage interieurobjecten en linnengoed. In een oud dorpshuisje, schuilt ene heldere witte inrichting, met veel bijzondere spullen, maar toch ruimtelijk en overzichtelijk gepresenteerd, net als je het thuis zou willen. Er wordt een mooie combinatie gemaakt van de grote merken (Airborne, House Doctor, Bloomingville, Muuto, Eames, ...) afgewisseld met lokaal vakmanschap.
Link
Quincaillerie pour Fifilles in Villes-sur-Auzon
Handgemaakte tassen en accessoires, waarbij de eigenaresse, Sophie Cubeau, vaak de combinatie van leder en stof maakt. Ik liet er mijn nieuwe handtas helemaal op maat maken en ben bijzonder tevreden over het resultaat. Alle items zijn uniek. Het atelier zelf is ook heel sfeervol en hedendaags gecombineerd met vintage, ingericht.
Link

Veel winkelplezier!
À la prochaine !!!

1 opmerking:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...