donderdag 21 april 2016

Entrechaux

Op een kleine 6km van Malaucène, vind je het pittoreske kleine Entrechaux.

Postcodegewijs horen ze bij elkaar maar voor de rest staat het 1000koppige Entrechaux op eigen benen, mèt een eigen burgemeester en alles erop en eraan. Hier kom je niets tekort ... lekkere restaurantjes, een bakker en terrasjes maken het leven letterlijk héérlijk, la douce Provence op z'n best. Langzaam is een term die hier mooi bij past, er is van niets teveel. Geen toeristische winkeltjes en overdreven poeh-ha, maar gewoon het echte goeie Zuid-Franse leven.

Op de weg ernaartoe, doen typische Provençaalse landschappen, vol olijfgaarden, cérisiers en wijnvelden, maar ook het kasteel en de aanblik van het dorpje, de omliggende boerderijen en mas, je meteen al watertanden bij het aanschouwen van al deze schoonheid.Vroeger passeerden we er enkel langs als we de verkoeling opzochten van het heerlijk kabbelende water van de Ouvèze, onder de smalle maar hoge oude Romaanse brug. Een droomplekje bij het water... vereeuwigd zoals ik ze zie in deze pentekening (happy thought in mijn eigen profiel) die ik deze winter aan de Academie maakte. Meer 'live'beelden volgen in een volgende post.

Maar bon, simpelweg passeren, dat doen we dus al lang niet meer. Je kan van heinde en verre in de Noord-Westvalleien van de Ventoux, de château zien liggen... en dat dwingt je eenvoudigweg tot een bezoekje. De seizoenen maken dat je nooit twee maal hetzelfde ziet. Al maken de platanen het de toeristen steeds moeilijker in hun zoektocht naar het hogerop gelegen kasteel ;-)Entrechaux heeft een mooi oud kasteel met bijbehorende ruïnes, waar je naartoe klimt via de oude straatjes en een wandelweg die je verwent met prachtzichten 360° rond. Op de top, aan het (privé)kasteel kom je adem tekort, niet enkel door het korte pittige klimmetje, maar ook door de aanblik van onze Reus van de Provence. 


Kan u de toren en top van de Ventoux vinden op elk van onderstaande foto's? Nietig maar groots tegelijkertijd...dat kan er maar één zijn!Al deze foto's werden genomen op een late namiddagbezoekje in april 2016.

2 opmerkingen:

 1. Prachtig dorpje waar een klein beetje de tijd stil staat.
  Voor mij het dorpje wat ik als 1e bezoek op de fiets als we aan komen op de camping in Vaison.
  Beetje proefrijden of de beentjes goed genoeg zijn om de volgende dag de MV te beklimmen, over 3 weken rij ik daar weer.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, he! Magnifique... Veel plezier over 3 weken en veel succes bij de beklimming!!!

   Verwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...