zondag 24 april 2016

MM * binnenkijken * de roze kamer - deel 2

Afgelopen paasvakantie zaten we ook in onze Maison niet stil en werkten we aan wat details om het geheel nog aangenamer te maken voor onze gasten.

Wij houden van een authentieke Franse/Provençaalse stijl, aangevuld met sfeer en alle hedendaagse comfort. We proberen in dat kader zoveel mogelijk ons te laten leiden door de sterke basis van authentieke details van ons dorpshuis. Hier kan u de beginsels van deze roze kamer lezen. Van de meest opvallende nieuwe(afwerkings)details van de roze kamer, laten we vandaag graag enkele foto's zien.

Deze kamer is best groot en het originele plan was dan ook om ze in twee te delen. Zo was het, volgens de originele bewoners, ook in de jaren '50. Hoewel we houden van knusse hoekjes, kozen we er uiteindelijk toch niet voor om er kleinere 'hokjes' van te maken, maar de kamer in al zijn grootte te laten.

Het ijzeren 2persoonsbed bleef staan waar het stond maar de antieke kast kreeg een nieuwe plaats naast het bed. Op de plaats van de kast, kwam een stapelbed te staan. We lakten het stapelbed in eierschaal-wit, zodat alle details van de kamer mooi met elkaar matchen. Geen uitbundigheid aan kleuren, maar een mooie match van hout, taupe, gebroken wit en zachtroze.

Enkele tomettes (minstens 70jaar oud dus een verfraaiing en verzorging is op tijd en stond wel nodig) gaven we een speciale behandeling, zodat er nu veel tomettekleurige (oudrozetot donkerrood) schakeringen in de vloer zitten, zoals het de bedoeling is in de Provence.

De lichtroze muren kregen een extra laagje verf mee, zodat ze iets minder fel zijn. Tevens kochten we donker-taupekleurige lange linnen gordijnen, ter aankleding en verdere verduistering van deze kamer. De oude taupekleurige luiken maken het nochtans goed donker, maar de gordijnen helpen daar toch nog een handje extra bij.

Deze kamer kijkt uit op de oudste huizen van het dorp en de imposante StMichelkerk. Nu kan je leunen op versgelakte ijzeren hekjes, om nog meer (in alle veiligheid) van de zichten te genieten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...