zaterdag 17 september 2016

Avignon

Avignon.
De stad der verhalen.
Mythes.
Mysteries.
Sfeer.
Gezelligheid.
Geschiedenis.
Vult u zelf maar aan.

Ik weet eigenlijk niet waar te starten om Avignon te beschrijven. Avignon moet je beleven. Alle tijden van de dag en van het jaar is dat een prachtstad. Of je nu gaat voor het wereldberoemde theaterfestival, voor de vele markten, voor de sfeer van een oude stad, voor de Provençaalse sfeer, voor de prachtige zachtbeige huizen uit Franse steen, voor de vele verhalen, voor het lekkere eten en de gezellige terrassen, ... in Avignon kan je je nooit vervelen.

Ik nam onderstaande foto's tijdens een mistralgeblazen, hete julidag. We vertrokken, maar weer eens door een lang maar dringend telefoontje naar Orange, veel te laat en hadden niet veel parkingmogelijkheden meer over. De beste optie is dan rustig parkeren aan het mooie, maar veel te vaak overgeslagen, Villeneuve-lèz(s)-Avigon. Je hebt er prachtige zichten op de Palais des Papes en onze Mont Ventoux. - Je begrijpt ineens ook waarom de pauzen dit als nieuwe uitvalsbasis kozen... en hier de verbinding met hun brug wilden doorzetten! - Je wandelt daarna de dubbele Rhônebrug over en kan ten volle starten met genieten van de vele indrukken die Avignon je dan al biedt.

In Avignon kan ikzelf vooral genieten van de zachte, vergrijsde en beige tinten die de stad een sjiek chachet geven... maar deze keer ging ik ook overstag voor de felle kleurenpracht van het paraplustraatje - die onze gamins lieten kirren - en gingen we ten volle op in het straattheater samen met onze gamins.

Ik las net het boek 'Kruis en Munt' van Koen Strobbe, wat zich grotendeels afspeelt in Avignon. Een absolute aanrader voor wie van thrillers houdt! (meer details: klik hier). Het boek kregen we van een lieve vriendin die het een toepasselijk 'afscheidscadeau' vond. Het boek is het debuut van deze Vlaamse wijnboer die zich in de Provence gevestigd heeft. Je bezoek aan Avignon krijgt meteen een extra dimensie.

Het daglicht verandert volcontinu in de Provence en dat is in Avignon niet anders ... getuige daarvan zijn de vele foto's die we weeral namen! Deze keer dus weinig woorden in deze blogpost maar des te meer beelden.
Passeren langs Hotel d'Europe geeft me altijd meteen zin in al dat ander moois dat verder volgt ... Wat een prachthotel!


Zoek onze stoere skaterMax...
1 opmerking:

  1. Ik denk dat ik net dezelfde foto's zou nemen als jij! Die koffietasjes, de Mont Ventoux in de verte, de blauwe lucht en de parasolletjes...

    BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...