woensdag 13 december 2017

MM * renoveren * Sneak peek van de keuken


Natuurlijk kunnen we wel al iets laten zien van de vernieuwde keuken van onze Maison...


Vorige week namen we al deze  tussentijdse foto's laat op de avond, vooraleer er familie kwam logeren... en zo lagen de werken weer even stil - niet dat dat erg is natuurlijk, integendeel! - . De muren kregen vandaag een extra laagje wit, de houtpartijen werden nog bijgeschuurd en enkele malen geolied,  alles moet nog weer 8 tot 24u drogen, enzovoort en zo verder dus we beschikken nog niet over ècht fotomateriaal.


Het geeft natuurlijk wel al een redelijk beeld van hoe de keuken er finaal uit zal zien. De meestgestelde vraag bij deze renovatie is ongetwijfeld of er iets mis was met de vorige keuken... Uiteraard niet! We veranderen omdat we één en ander praktisch anders en ruimer zagen ... een uitgepuurde keuken in overwegend wit & hout veel beter bij het/ons verhaal.

De tegenoverliggende muur zouden we graag 'bloot' leggen en de authentieke stenen als accentmuur een prachtige meerwaarde laten geven aan de inkom en keuken. Tijdens de kapwerken vonden we een bijzondere oude brief waarin sprake is van het verkopen van een grote eigendom aan 90.000fr, ofte zo'n €10.000... it made our day! We zullen de bewuste brief inkaderen en in de Maison ophangen.


Toen we onze Maison voor het eerst bezochten, was onze eerste reactie: 'de keuken gaat eruit' èn 'een wit bad voor het hele huis en wel nù meteen' ... haha! Maar zoals al eerder geschreven, het zou oneer aan het vele detailwerk van de vorige eigenaars doen om alles meteen teniet te doen en zo bleef de Maison 2 jaar lang uitbundig kleurrijk om nu te transformeren in haar frisse en natuurlijke zelve. Nu sluit deze ook mooier aan bij de naastliggende eetruimte (zie hier).


ERVOOR beschikte onze Maison over deze Provençaalse keuken (uitgebreider beeldmateriaal vindt u hier):
Voor wie graag komt genieten van onze Maison in 2018, 
hebben we nu een fijn extraatje:

EINDEJAARSEXTRA BIJ RESERVATIE:

Nieuwe reservaties voor onze Maison voor 2018, geplaatst tussen nu en 31 december 2017, krijgen van ons bij aankomst een prachtig (gevuld) pompje van 500ml van een ecologisch en mooi vormgegeven 'Stop the water-product'(twv van +/- €25!) (zoals we ze ook in onze B&B gebruiken). Zie ook hier, maar ze staan ook mooi in de keuken... ;-)


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...