vrijdag 19 augustus 2022

Col de Propiac * Restaurant 'Auguste' bij Hotel Plantevin

Op een hete zomeravond snorden we met ons geitje de heuvels in richting het slaperige Propiac via de Col net voorbij Merindol-les-Oliviers. Een oude familiehotel, waar ooit een bloeiend kuuroord was, dat moesten we nog gaan ontdekken.



De route ernaartoe (en terug) is adembenemend mooi qua landschappen, vergezichten, kastelen en huizen...




We hadden geen verwachtingen en lieten het allemaal graag op ons afkomen. Naast het hotel kan gemakkelijk geparkeerd worden op hun domein, net naast de weg aan de Col de Propiac. 

Bij het hotel hoort een restaurant waar je ook kan gaan dineren als je er niet logeert. 's Middags wordt er geen lunch geserveerd.


Aankomen op het domein lijkt uiterst klassiek Logis de France echt uit de boekskes van vroeger ... maar laat u niet afleiden, hoe verder je op uw stappen gaat, hoe beter en hoe later op de avond, dan nog des te beter!



Rust en stilte en een adembenemend uitzicht van 210° op de Barronies en de Ventoux, dat is al een sterke basis om lekker te tafelen. Je zit er gegarandeerd in de schaduw, wat op hete zomeravonden heel aangenaam is.



Het was een zondagavond en het restaurant zat vol; alle tafeltjes waren gereserveerd.

Er is 1 menu (met amuse, entrée, plat en dessert) aan 39 euro en je kan ook à la carte eten als je dat wenst. Eigenlijk komt dat qua prijs bijna op hetzelfde neer. 

We kozen een Gin Tonic van het huis (mèt OliGin van de île de la Barthelasse!) en van hetzelfde Avignonaise huis een Pastis als apéro.

Als wijn kozen we een biowijn uit Rousillon om te ontdekken.

Alle plats zijn een streling voor het oog en de smaakpapillen. De bediening is jong en attent. Alles is duidelijk heel goed georchestreerd en dat is heel fijn.

Chef in de keuken is Christophe Auguste die de familiale traditie van dit hotel voortzet met tevens een ode aan zijn andere voorouders die wijnbouwers en landbouwers waren. Er wordt met lokale bioproducten gewerkt die worden aangekocht binnen een straal van 60km. 80% van de wijnkaart is biologisch. Het hotel en restaurant volgt een ecologische filosofie en is daar heel bewust mee bezig, wat wij heel sterk appreciëren en opzoeken in onze restaurantbeleving.

De gerechten zijn traditioneel met een hedendaagse en originele inslag. Bijzonder smakelijk.



Probeer zeker de Crespeù! Dat is een soort taart van 3 soorten hartige dunne pannenkoeken die op elkaar gestapeld worden, typisch van de streek en nog weinig ergens geserveerd!






De lelijke dikke airco's op de gevel waren een doorn in het oog maar dat werd strategisch opgelost door ons met ons vieren aan de tafel te plaatsen naast elkaar zodat we allemaal konden focussen op het uitzicht. Heel slim gezien! 


De kleuren van de landschappen die de hele avond door veranderen, zijn ongelooflijk mooi om zien.




Binnenin waaide ook een nieuwe interieurwind en is het heel sfeervol zitten mocht het weer buiten tafelen niet toelaten. 





De tafeltjes zijn allemaal heel ruim gezet zodat je ten volle kan genieten van elkaars gezelschap zonder anderen rondom. Er is ook een hoger gelegen terras.



De weg naar huis net voor het donker invalt met de Reus die steeds over ons waakt ...

Meer informatie:

Hôtel Plantevin - Restaurant Auguste

75 Route devant Propiac

26170 Propiac

Tél: +33(0).4.75.28.02.42

Web: leplantevin.com

Reserveren is een must!

Er zijn geen andere restaurants in de buurt.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...