vrijdag 26 augustus 2022

Venasque * Plein Air - Restaurant Paysan

        

Plein Air bestaat sinds 2020 en eindelijk vonden we een moment een tafeltje te reserveren! Het is een uniek concept waar we meteen warm van liepen: alles wordt gemaakt met lokale (max. 60km rondom), bio en uiteraard meest verse producten! Ze zijn zelfvoorzienend in electriciteit (zonnepanelen) en water (bron) op hun veld, in the middle of nowhere. Eigenaar en chef van dienst Felix, werd hier geboren, op dit veld, tussen Gordes & Venasque in de rotsen en bergen van de Monts de Vaucluse. 


De keuze van de kaart is beperkt maar alles is huisgemaakt en om duimen en vingers van af te likken en dat allemaal aan heel schappelijke prijzen!

We genoten er eerst van een heerlijk huisaperitief "Hugo" met vlierbloesemliqueur, bulles van Solence, munt en citroen. Erbij kozen we de Panisses (zie ook bij Restaurant les Cabanettes), wat frietjes zijn gemaakt van lokale kikkererwten, caviar d'aubergine, houmous & falafels, alles met sausjes en pizzabrood erbij (totaal €20).


Erna gingen we voor 2 soorten burgers: eentje met kip en eentje met Kefta (gekruid schapengehakt) (elks €18) en 2 pizza's vers uit de houtoven en met deeg van lokaal petit épeautre (een soort oerspelt) (€10 en €16).





Een boerenrestaurant met een hedendaagse inslag. Op de kaart zie je waar alles vandaan komt en kan je de leverende boeren ook een bezoekje brengen achteraf voor de allerlekkerste producten van echte mensen! Het doet ons ook wat wegdromen naar onze ervaringen bij Franse Passion (zie hier).

 

We kozen een klassieke Plein Pagnier rosé  voor erbij.


Om af te sluiten namen we ijsjes waarbij de keuze aan klassieke en originele smaken (garrigue, lavendel, chataigne etc) enorm is, alles gemaakt van schapenmelk. Vooral de 'garrigue' met tijm en rozemarijn is een aanrader!

                                                

Je zit er sfeervol tussen de eiken en de veekleurige lampjes rondom. Op zaterdagavond van midden juni tot eind augustus kan je er tevens genieten van een concertje.

Het restaurant is geopend van eind april tot begin september. Reserveren is een must! Check ook de site voor de openingsdagen en -uren want dat kan nogal wisselen afhankelijk van de hitte, droogte of juist misschien een enkel onweer.

Meer informatie:

Plein Air - Restaurant Paysan

2847 Route de Gordes

84210 Venasque

Tel: +33(0).9.82.12.59.78

Web: www.pleinair-restaurant.fr

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...