dinsdag 2 augustus 2016

Les Oliviers du Taulisson - ons verhaal

Het zijn hier drukke tijden met veel vakantiegangers, bijzondere gasten, onverwachte bezoekjes, wat genieten en veel renoveren ... maar we beloofden ook om op 1 augustus onze tarieven van onze toekomstige B&B 'Les Oliviers du Taulisson' online te zetten. 

Zo gezegd, zo gedaan.

U vindt alle info hier.

Ondertussen vertrokken ook al enkele persoonlijke prijsopgaves. Ongelooflijk dat we op zo veel enthousiasme en blind vertrouwen kunnen rekenen. We vinden dat allesbehalve vanzelfsprekend en zijn enorm dankbaar daarvoor. Er zijn - uiteraard- nog geen foto's van onze kamers beschikbaar maar we kunnen wel al een woordje/tipje van de sluier lichten...


Les Oliviers du Taulisson wordt een unieke Bed & Breakfast gelegen in een dal van de Mont Ventoux, in de Provence. Het huis is  een 50 jaar oude karakteristieke ‘maison d'architecte' met veel authentieke elementen. De oorspronkelijke eigenaar/architect tekende alles zelf uit en had oog voor detail. We gaan wederom met veel liefde en aandacht voor detail Le Taulisson renoveren, met als (gehoopt) resultaat een sfeervolle chambres d'hôtes met 3 verschillende kamers, elk met een eigen terras. We willen onze gasten laten baden in de luxe van eenvoud... waarbij lokale en biologische producten voorop staan, net als uniek, duurzaam en kwaliteitsvol design. We zullen de kracht en exclusiviteit van eerlijke en handgemaakte producten voor zich laten spreken.

Een pure B&B, of boutiqueB&B, zo u wil. 

Naast de kleurrijke tuin, de olijvengaard, de truffiers, het buitenzwembad van blauwe en witte mozaïek, en de verschillende privéterrasjes, zijn er de gemeenschappelijke ruimtes zodat iedereen wel zijn geliefkoosd plekje vindt. 

Onze Chambres d'hôtes is gelegen in een vallei aan de voet van de Mont Ventoux, tussen zijn verschillende bergflanken, de combes, weg van de toeristische drukte maar toch met alles binnen handbereik. Vanop de terrassen heeft u prachtige zichten over de vallei, de kersen- en wijngaarden, de ruïne van het kasteel van Beaumont-le-Vieux en veel meer natuur ... en als u goed kijkt, ziet u van aan ons zwembad het topje van de toren van de alomgekende Mont Ventoux. 


Er zullen 3 sfeervolle kamers zijn, elk op eigenzinnige wijze ingericht. We streven naar een unieke, luxueuze manier van logeren in alle eenvoud. De bad- en verzorgingsproducten zijn ondertussen al getest en beslist. We kozen voor 'Stop the water while using me', omwille van het achterliggende verhaal, de mooie vormgeving en de kwaliteit van de producten. Verder past dit helemaal in ons  plaatje van een ecologische, duurzame en mooi vormgegeven B&B.

Twee kamers zijn geschikt voor 1 of 2 personen en daarnaast maken we een derde kamer die geschikt zal zijn voor 1 tot 4 personen.

Wij zijn tevens gepassioneerd door olijven, olijfbomen, olijfolie en alle aanverwanten, maar dat wist u ongetwijfeld al (lees bv. hier). In onze tuin staat het zwembad temidden van een 50tal olijfbomen; het spreekt dan ook voor zich dat we voor onze kamers ons lieten inspireren door deze edele boom en bijbehorende vrucht.
We kozen ervoor om de kamers namen van lokale olijfsoorten te geven.

De sfeer die de kamer bepaalt, sluit aan bij de gekozen olijfsoort.

Aglandau,
de groene irisvormige olijf. Deze wordt het meest geteeld in de Provence en vooral in de Vaucluse. Deze olijf wordt zowel geperst als gegeten.

Picholine,
de kleine olijf die het vaakst als eetolijf wordt geserveerd. De kleuren variëren van lichtgroen naar een dieppaars.

Tanche,
de typische zwarte Olijf van Nyons. Wereldwijd geroemd om zijn unieke smaak, zowel als eetolijf als als olijfolie.
2 opmerkingen:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...