donderdag 20 oktober 2016

Herfst bij Les Oliviers du Taulisson

Ja, de kleurenexplosie van de herfst is ook hier goed op gang gekomen!

Tussen de werkzaamheden door nam ik vandaag om half 6 een korte fotopauze en liep even de tegenovergelegen kleine wijngaard in voor een herfstimpressie van onze tuin en huis.

Gisteren kwamen ze de laatste druiven oogsten, dus zijn het lege kleurrijke wijnranken, maar dat deerde zeker niet. Later schrijven we nog wel eens iets over de lekkere wijnen uit ons dorp en de bijbehorende herfstige vendanges... ;-)

Het is alweer aangenaam buiten werken en we beseffen ten zeerste wat een luxe dat is. Af en toe eens diep ademhalen en de omgeving in ons opnemen. Dankbaarheid valt ons ten beurt. We leven het leven waar we altijd van droomden.

Toen we een kleine wandeling in het dorp maakten om ons over één en ander te informeren, is het steeds ouderwets gezellig om in ons kleine dorpje een babbeltje te kunnen slaan - héérlijk ouderwets. Ons kent ons. Er werd ons al vaak bij de arm genomen om de boodschap "hier doen we alles voor elkaar" extra kracht bij te zetten. OK, we zouden dat kunnen zien als tijdverlies bij onze drukke werkzaamheden; wij prefereren dat te beschouwen als een verrijking van onze 'werk'tijd. Het geeft ons extra vleugels om met volle moed verder te gaan. We gaan hier immers nog de rest van ons leven vertoeven.

Vanaf de wijngaard dus, zie je onze tuin goed ietwat hoger liggen, met daartussen verscholen ons huis en het zwembad. Op de foto's zie je ons huis in werktoestand: de luiken en ramen vooraan zijn nog niet geverfd, onze ladder staat tegen de gevel, we zijn bezig nieuwe goten op te hangen en alle dakpannen na te zien en vast te leggen, naast alle werkzaamheden binnenin, maar toch... het geeft een festijn aan kleuren èn een mooie herinnering aan oktober 2016.

Volgend jaar zal het er allemaal anders uitzien...

Het zicht vanuit ons huis naar de wijngaard, waar ik beneden de foto's ging nemen:Ik nam kiekjes rondomrond dus zie je ook de Mont Ventoux verschijnen (zoek zijn kleine witte topje op onderstaande foto ;-)):


'Onze' Titi (lees meer over hem, hier) naast de wijngaard, met in de achtergrond ons kleine gehuchtje 'Les Valettes':
Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...