woensdag 19 oktober 2016

Renoveren * de mezzanine - de kinderkamer

Naast onze gerenoveerde badkamer (hier; morgen vul ik daarvan ook nog enkele foto's aan), bevindt zich aan de ene kant de kinderkamer. Doordat we boven alles dichtmaakten om 3 kamers te creëren en er slechts 2 oorspronkelijke ramen waren/zijn, betekent dat ook dat de kamer van de gamins pikkedonker werd. We zijn geen fan van enkel kunstlicht en al zeker niet in kamers, dus maakten we 2 kleine dakramen in hun kamer. Het is verrassend hoeveel zonlicht daardoor kan stromen!

Een heerlijk licht kamertje. We kozen ervoor om ook hier alles wit te verven en te lakken, aangevuld met enkele zwarte details. Als eyecatcher doet de brute natuurstenen muur genoeg. De kids vullen graag aan met hun eigen 'eyecatchers'; op hun vraag werden er dan ook wat detailfoto's in de kamer genomen en hier mee gepost ... ;-) De bedden hadden we al en namen we mee uit België, want het zijn de ideale (en tevens de enige Ikeameubels in ons huis!), handige plaatsbespaarders, met ingebouwde kisten onder het ene bed en een hoogslaper met bureau bij het andere bed. Ook de Qualy haakjes (hier) en de skateboarddecks (uit Lagos, hier), als aandenken aan ons jaartje weg, verhuisden we mee.

Het nadeel aan een kinderkamer is dat je snel moet zijn om ordelijke foto's te nemen ;-) ik genoot dus van de 'lege' foto's die ik snel tussendoor kon nemen... Ook hier passen we nochtans perfect ons motto 'less is more' toe en zijn de kids ook helemaal overstag gegaan - 90% van hun 'bezittingen' ging overboord (weggegeven of verkocht) - toch lukt het hen nog steeds aardig om er een boeltje van te maken. Kids will be kids!


Zo zag de  ruimte er voor & tijdens de renovatie uit: 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...