woensdag 12 oktober 2016

Renoveren * de mezzanine - de badkamer

Ok, er was dat eenvoudige plan, dat al snel een ander plan werd om een plan te worden dat dagelijks aangepast wordt ... ;-)

In de leefruimte van ons huis was er origineel een mezzanine.

We zouden deze mits kleine aanpassingen gebruiken als ons kleine privé-slaap- en wasgedeelte. Helaas, kleine werken dat bestaat wel in ons taalgebruik maar niet in ons doen...

De mezzanine werd vergroot, met meer dan een meter in breedte. De dikke paal in het midden werd vierkant ipv tè aanwezig in zijn T-vorm. Er werden extra balken gestoken, de bodem werd geïsoleerd en er kwam bovenop een nieuwe vloer in travertin. Zo werden er 3 aparte gedeeltes gecreëerd, met een slaapkamer voor de kinderen, een badkamer en een slaapkamer voor ons. Uiteraard werd het geheel heel licht in clean white geschilderd, voor des te meer luchtigheid.

Vandaag laten we u het middelste gedeelte zien: onze eigen badkamer. Niet gigantisch groot, wel heel minimalistisch stralend wit en verrassend ruim.

We kozen travertintegels voor de volledige mezzanine en dus ook voor de badkamer. Een heerlijk mooie natuursteen, bijzonder onregelmatig en sfeervol. We kozen ook deze grote tegels, gecombineerd met kleinere exemplaren voor onze Italiaanse inloopdouche (90x120cm). We maakten alles op maat, want hoewel het een harmonieus geheel werd, is geen enkele tegel dezelfde gebleven, uitgezonderd de kleine exemplaren dan.

Voor het kraanwerk kozen we een niet-Franse klassieker: Grohe, Duitse degelijkheid. 

Als verlichting gingen we ook voor een klassieker, deze keer een Frans ontwerp: Philips en de Orbitspots zodat je de ingebouwde leds nooit ziet zitten.

Voorlopig werd de andere kant van de badkamer nog niet ingericht omdat we daar nog twijfelen wat we gaan doen met deze extra ruimte. Liefst maken we alles niet te vol en laten we onze spullen verdwijnen in de kasten in de voorraadkamer beneden.

Als decoratie kozen we de witte tallowkaars van OntwerpDuo, die mooi opgaat in het geheel, samen met AirPlanting van studio Carolijn Slottje. Enkele van de weinige spullen die we meenamen uit België, zie ook hierhier en hier.

Als producten gebruiken we dezelfde producten als volgend jaar in onze B&B: 'Stop the water while using me'.

Less is more.En dit is hoe de mezzanine evolueerde doorheen de afgelopen maanden - let vooral op het raampje als herkenningspunt - ...

VOOR de vorige eigenaars alles eruit haalden en we het huis bezochten:NADAT de vorige eigenaars het huis leeghaalden:TIJDENS het plaatsen van de extra balken en muren:Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...