vrijdag 18 februari 2022

La Céramique du Taulisson

 

Een nieuw jaar, een niewe wind... het is geen geheim dat we ervan houden om elk jaar onze B&B weer een tikkeltje mooier of meer bijzonder te maken. Ons hele hart ligt hierin en we houden ervan om dat in elk detail te laten voelen en zien door alles zelf te maken of zoveel mogelijk lokaal en handgemaakt toe te voegen.


Na de eerste cursus bij 'onze' potier in 2017 (zie link hier), bleven onze handen kriebelen. Ons serviesgoed werd de afgelopen jaren aangevuld met moois van lokale potiers maar de gedachte speelt al enkele jaren om onze eigen borden en kommetjes te kunnen gebruiken bij het ontbijt en de diners... dus volgden we verschillende cursussen en technieken in onze omgeving. Alle poteriemarkten in de buurt bezoeken we elk jaar weer opnieuw met veel interesse. Zo bijzonder om zo veel verschillende creaties te zien.




We wilden vooral alle materialen leren kennen, emailleren, engoberen en andere toepassingen zien, voelen, horen, beleven en ervaren alvorens een keuze te maken voor iets specifieks.

Afgelopen zomer schaften we ons de stevige oude draaitafel van 'onze' potier aan, die jammer genoeg verhuisd is, en gingen intensief thuis, naast de cursussen bij ervaren potières, aan de slag. We (Clarice en ik)  maakten inmiddels al heel wat uit grès, faïence en porcelein elk in onze eigen stijl maar toonden tot nog toe niets. Ons leven en de B&B staan nochtans in het teken van de schoonheid van het natuurlijke, perfecte imperfectie, wabi sabi.



Nu is de tijd dus rijp om iets te laten zien. Het is o zo fijn om te spelen met eigen creaties en te fotograferen naar hartenlust. We kijken er ook vooral naar uit om het te kunnen gebruiken bij het ontbijt voor onze gasten (en dan te fotograferen ;)).



Eind 2021 en begin 2022 vonden we heel goed onze eigen weg en deze week haalden we al enkele potjes en bordjes uit de oven (er staan er nog een heel aantal klaar om af te bakken!).Dit is echt ons eigen 'Les Oliviers du Taulisson' keramiek! Vol liefde, plezier en aandacht... eenvoudig, puur, pastelolijfgroen en beige èn perfect-imperfect. We kunnen echt niet wachten om het op de ontbijttafel voor onze gasten te zetten! Aangevuld  met nog meer creaties die we later zullen laten zien.



In de volgende blogposts vertellen we u graag welke Poterie-adresjes in de buurt we u kunnen aanraden voor mooie creaties en/of een interessante cursus.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...