zondag 1 mei 2016

MM * binnenkijken * enkele nieuwe details

Het zit 'm in de details.

Of om Eames te citeren:

" The details are not the details. They make the design. "

En daarom houden wij van authenticiteit en originaliteit.

Wat heb je aan een nepdesignstoel of 8 rond als je er één èchte en 50jarige kan hebben?

Maar bon,
dat leidt ons (misschien) te ver. Ik kan daar véél te bevlogen een betoog over gaan houden maar
het gaat hier over Maison Malaucène.
Geen designklassiekers daar maar wèl véél authentieke Provençaalse structuren en materialen.
Het zou heiligschennis zijn om daar aan te tornen. Het getuigt wel van respect voor hun lange leven om ze te waarderen en hen ten volle tot uiting te laten komen. We zochten dus ook bijbehorende details om ons dorpshuis verder volop sfeervol en uniek te maken. Het huis in volle glorie herstellen, heet dat. Voor ons is af nooit ècht af en dus blijven we sleutelen aan de kleinste details tot alles ècht goed zit. Voor ons dan toch... Let wel, dat is dus zeker niet afgelikt of al te strak (wat we op andere plaatsen zeker kunnen appreciëren) maar wel heel Frans mèt hier en daar (letterlijk) een hoekje af. En hopelijk past dat beeld ook bij die geweldige huurders van dit eerste jaar die ons het voordeel van de twijfel geven. We zijn daar ongelooflijk dankbaar voor en dat willen we laten zien.

Maar bon, die details dus.

Bovenstaande quote van Eames is zeker niet de enige die aantoont dat de details wel degelijk tellen.

Givenchy zie ooit: "Luxe zit 'm in elk detail." Het leven is de moeite waard wanneer je stilstaat bij de allerkleinste dingen en dat maakt dan weer dat je een luxueus leven kan leiden. Het is belangrijk is om luxe zo te interpreteren. En dus willen we die 'luxe' van een authentiek Provençaals leven in een oud dorpshuis graag aan onze gasten laten proeven.

Oh, en om onze uitspraak van het belang van de details nog kracht bij te zetten, citeren we ook nog even Steve Jobs: "Details matter, it's worth getting it right." 

U ziet, we zijn hier in schoon gezelschap met onze details.

Veel onzichtbare details maken het huis ondertussen wederom weer wat sterker maar ook enkele zichtbare details laten we vandaag graag zien.

Zo werd online de website een upgrade gegeven. Ik maakte nieuwe logo's, die we ook zullen doortrekken naar onze visitekaartjes en andere ...Maar eigenlijk volgde die online opsmuk na het maken van het offline entréebordje dat ik maakte. Geïnspireerd op klassieke hotelbordjes van weleer beschilderde ik een plankje hout met onze Maison Malaucène en enkele contactdetails. Zo weet iedereen ons in ons kleine straatje zeker te vinden en ben je welgekomen.Op de bovenste verdieping, zorgden we ervoor dat er nu ook een extra tafel en 6 stoelen staan. We kozen voor een antieke tafel en stoelen en gaven ze ook enkele witte laklagen en nieuwe kussentjes. Nu moet je de buitentafel niet (meer) binnen/buiten verhuizen, maar kan je ook gewoon binnen meteen aan tafel kan aanschuiven. En meteen na een heerlijke lunch met een Provençaals wijntje, even een siësta inlassen in het 'solarium' of op het terras òf naar de koers kijken in de zetel... TV-Vlaanderen geraakte gelukkig geïnstalleerd na ettelijke uren gezucht, gevloek en ge-??!!??, maar door geduldige vrienden en gezond boerenverstand ipv de infobrochure, kunnen we nu meer dan 120 tv-kanalen kiezen. 


We vulden de boeken en magazines verder aan met leesboeken rond fietsen, kaartjes van de omgeving, fiets- en wandelkaarten en informatie allerhande.Verveling krijgt hier geen kans. Tenzij je er bewust voor kiest naturlijk, en ook dat kan deugd doen!

Et voilà, weer enkele woondetails die het leven aangenamer en mooier maken.

Geniet van een mooie, luie zondag!

4 opmerkingen:

 1. Super! Elk boek dat daar ligt interesseert mij, ik ga niet kunnen kiezen! (en zorgt ervoor dat onze bagage wat lichter zal zijn ;-) ) Het huis ziet er echt gezellig uit, en inderdaad, details doen het em!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Gewedig ;-) !!! Dikke merci ... wij kijken er ook naar uit om jullie daar te mogen ontmoeten!

   Verwijderen
 2. Dat ziet er mooi uit, Dina!
  Bij de boeken mis ik er nog wel een... ;-)
  http://www.dekaleberg.nl/voorbereiding2/boek-de-kale-berg

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Merci, Lex! Haha, klopt! Niet al onze boeken liggen er...we hebben enkele speciallekes die we nog bij ons houden; maar misschien moet ik er een extra (gesigneerd ;-)) exemplaar van de Kale Berg leggen!

   Verwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...