donderdag 5 oktober 2017

MM * renoveren - decoreren * kamer 1


We hadden het er wel vaker over... hoe we graag onze Maison meer in de lijn van onze B&B zouden zien - meer ècht onze stijl - ...

En zie nu, een gaatje in de reservatieboek van de Maison gaf ons de kans om alvast een stuk(je) aan te pakken!


Vandaag laten we graag één van de 2 kamers zien. Vroeger zag die er echt op en top kleurrijk Provençaals uit (klik hier voor meer foto's) omdat we verder werkten op de basis die het huis ons toen bood.
2 jaar van te veel door die kleurrijke bril kijken was ons geduld op en stond de verf klaar.

VOOR:


NA:

We houden van een mooie balans tussen oud & nieuw in gedempte kleuren, schakeringen van hout, wit, zwart doen het 'm meestal wel bij ons, zoals je al vaak eerder kon lezen.


De kleuren op de muren mengden we zelf af met natuurlijk Pigment 'Terre', met als resultaat een gebroken grijzig wit en een warmgrijze muur achter het bed.

De deuren kregen allemaal dezelfde crèmekleurige lak. Weg met de veelheid der kleuren... Als klinken kozen we voor 'fer forgé' zwarte klassiekers ipv gouden knoppen.We kozen ervoor het romantische bed (160x200cm) te vervangen door 2 nieuwe degelijke bedden (90x200cm), lits jumeaux zo u wil.


De bedden dekken we op met ècht gekreukt fris wit frans linnen, net als in onze B&B, wat een zalige nachtrust bevordert.


Naast het bed staan 2 stokoude stoelen, die nog van Guy's grootvader waren en die we in 2003 verfden en dienden als allereerste stoelen in ons huis in België. Een mooie patine van anthracietgrijs met houtkleur is het resultaat van die jaren dienst.


De wandkaart met de dennen kocht ik ooit op een uitverkoop op de school waar ik in België lesgaf en verwijst idealiter naar de dennen van de Ventoux.


De kamer zelf is een ruime 20m². Als opbergruimte is er nog steeds de grote placard. In het gangetje voor de kamer is er nog een hoge placard met kapstokken.Voor de TV met DVD-speler kozen we een grote antiek familie-erfstuk ipv het kleine oude kastje. Het oogt niet het mooist maar een filmpje kijken vanuit bed kan ook wel eens fijn zijn op vakantie...De okerkleur verdween nog niet maar die kans zit er in de toekomst wel... on verra ;-) Het zicht naar buiten toe veranderde nog niet. Vandaag profiteerden we weer van prachtig oktober-herfstweer met een prima 31°C en een staalblauwe hemel.En zo biedt onze Maison eens te meer een rustige en eenvoudige uitvalsbasis om onze prachtige kleurrijke Provence te gaan verkennen. Nu nog hopen dat onze nieuwe gasten die morgen arriveren, er ook een prachtige tijd zullen beleven.Niewsgierig naar de rest van onze Maison?

Meer info vindt u op onze Facebookpagina (hier
of op onze site Maison-Malaucene.weebly.com (hier).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...