maandag 9 oktober 2017

Roc d'Azur 2017

De hoogmis der mtb-liefhebber!


In 2014 maakten we deze blogpost daarover toen we van héél dichtbij héél intens hier konden genieten...


Dit jaar grepen we onze kans om 2 consecutieve dagen het dal van onze berg te verlaten en ècht congé te nemen van onze B&B - na 15 maanden mocht dat wel eens - en volop ons onder te dompelen in de magische combinatie van de Côte d'Azur & MTB.De Base Nature is een bijzondere plek, een verlaten militaire basis die nu een gigantische speelplek is voor sporters. Het levert bijzondere beelden op en zorgt voor een nietig gevoel bij elke bezoeker.
Maxime & Clarice namen elk volenthousiast deel aan de Kid Roc (6 & 4km, volgens hun leeftijd). Weigerachtig als we staan tov duizenden (zonder overdrijven! De Roc is niet kleinschalig!) tierende, dringende en zichzelf belangrijk voelende ouders mèt bijbehorende kinderen die al 2u voor de eigenlijke start staan te drummen voor de voorsorteringszone, werden onze kids natuurlijk verwezen naar de laatste rij... niet dat dat hun tegenhield om het beste van zichzelf te geven en ons trots te maken!

Aan de finish wachtten we op zaterdag niet enkel de kids op maar gingen we op zondag ook kijken naar de aankomst van dè Roc D'AZur XC wedstrijd van de dames en de elite heren mèt confetti en al... ;-)We genoten intens van alle shows, het mega-exposantenpark (met geen enkele fietsbeurs vergelijkbaar!) en enkele pauzes in en aan de Middellandse Zee. Bij zomerse temperaturen is die afwisseling zeker welgekomen. Zoveel moois om te kiezen, keuren en bij weg te dromen!

En wij?! Nee, wij namen niet deel maar profiteerden van dit weekendje weg om alle batterijen terug op te laden van 's morgens vroeg tot 's avonds laat ... misschien volgend jaar, wie weet?!
Ook al lijkt het anders op onze foto's... we zijn verschoten van de immense proportietoename van dit 5-daagse Top-MTB-event na 4 jaar! Het park, de shows, de wedstrijden en het publiek... alles nam exponentieel toe! Zelfs strikte toegangscontroles horen nu erbij. Goed of niet, ach wie zal het zeggen?!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...