dinsdag 3 oktober 2017

Herfst in de Provence * tips!


Of de herfst ook de moeite is om af te reizen naar de Provence?!

Het blijft een vaak weerkerende vraag...
En toch, het antwoord blijft hetzelfde: natuurlijk!We geven u graag enkele links en tips mee in deze blogpost maar nog eens zoveel tips & tricks geven we graag ter plekke ... ;-)

Wandelen, fietsen en ten volle profiteren van de prachtige, rustige landschappen. Eenvoudig genieten van al het moois en lekkers dat de Provence te bieden heeft, kan evengoed - of misschien zelfs beter - in de herfst of de winter.

Als de staalblauwe herfstluchten het dan toch eens moesten laten afweten, zijn er bv. veel boeiende musea te bezoeken maar de topper blijft voor ons:

Les carrières de lumières in Les Baux.

Extra opwarmen kan dan weer in de 2 spacomplexen mèt aanpalend restaurant die Malaucène rijk is:

Spa Ventoux of Le Clos St Michel


De herfstmarkt in Sault op 15 oktober is ook niet te missen, net als de andere herfstige, smakelijk en mooie festiviteiten in deze prachtige streek van 15 september tot 29 oktober.
Het volledige programma ligt bij ons of vindt u online op Le festival van Ventoux-Saveurs


Wintertruffels zijn een ware delicatesse en het gespreksonderwerp bij uitstek tijdens de herfst/wintermaanden. De truffelmarkt in Richerenches (hier), van medio november tot midden maart, is de gekendste maar de truffelschotels bij restaurant Chez Serge (zie ook hier) in Carpentras zijn veruit de lekkerste! 
Hieronder het programma van vorig jaar; voor dit jaar is het nog niet beschikbaar, al kan je er altijd lekker eten...


Eind oktober tot midden januari vindt de olijvenpluk overal in onze streek plaats.
Onze eigen olijvenpluk van vorig jaar, ziet en leest u hier.Voor impressies van de herfst in de Dentelles, verwijzen we u graag door naar onze blogposts, hier.


Voor een impressie van de druivenoogsten kan u hier terecht.Op sportief vlak beginnen in het najaar veel loop-, wandel-, trail- en mountainbikewedstrijden/tochten. Ter plekke wordt hier veel reclame voor gemaakt. Volgend weekend vindt iets verderop, wel zo'n 3u rijden van bij ons, de befaamde Roc D'Azur plaats in Fréjus (zie hier).

Een deel van de organisaties vindt u ook op Courir en France & De Kale Berg.Ook een uitstapje naar de Middellandse Zee behoort dus zeker tot de opties, waar het steeds zalig en rustig vertoeven is. Klik hier voor een idee van hoe we in Cassis de kerstmarkt bezoeken.

We wensen iedereen een prachtige, lekkere en kleurrijke herfst, al dan niet in de Provence, toe!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...