woensdag 18 oktober 2017

MM * renoveren - decoreren * het solarium


Telkens we even de tijd hebben tussen gasten in, reppen we ons naar onze Maison. Nu stond ons solarium op het programma.


Het solarium, zo noemen de Fransen een soort van gesloten terras, waar je heerlijk achter glas optimaal kan genieten van de (winter)zon of uit de wind vitaminen kan opdoen. Een glaasje rosé smaakt zo nog des te meer.In deze blogpost zag u ons terras. Toen fristen we het terras en het solarium op, verder bouwend op de kleur- en meubelkeuze die de vorige eigenaars hadden gemaakt.
Vandaag werd het laatste likje verf - ze was zelfs nog niet droog toen we foto's namen en dat geeft soms een vlekkerig effect maar dat droogt gelukkig helemaal weg - gewreven om het solarium volledig naar onze hand te zetten.

Minimalistisch. Sober. Eenvoudig. 2 tinten wit op de muren. Alles loslaten. Geen afleiding. Rust. Stilte. Enkel genieten.
Acapulcochairs,  enkele mooie exemplaren met witte resindraad en zwarte poten, die gemaakt werden in Frankrijk, vonden we hier heel toepasselijk. Een prachtig grafisch schaduwspel in combinatie met de authentieke omgeving waar je op uitkijkt, geeft genoeg sfeer zodat verdere decoratie overbodig wordt.
Een prachtige, heerlijke relaxed stoel, hèt symbool van de 'laid-back, midcentury resort'- stijl, is het. Een ontwerp dat al dateert van de jaren '50 en het nog steeds goed doet. Het was eigenlijk een Fransman die deze stoelen ontwierp, met als inspiratie de geweven touwhangmatten om zo , zo werd gezegd, de Acapulco wind te kunnen laten doorwaaien... Een èchte eerste ontwerper is er niet en er bestaan dus ook geen lastige ontwerprechten op deze stoelen, dus ook geen discussie over namaak (daar houden we niet van) of niet.
Niewsgierig naar de rest van onze Maison?

Meer info vindt u op onze Facebookpagina (hier
of op onze site Maison-Malaucene.weebly.com (hier).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...