dinsdag 22 januari 2019

Bonnieux * La Bergerie d'Edouard Loubet


Zonnige dagen zijn er om van te genieten en dus ook héél af en toe onze thuisbasis te laten voor wat ze is en op een ander eens te gaan genieten... ;-)
Zo ook in augustus 2018.





Aan de prachtige Romeinse brug Pont Julien over de Calavon, uit 3 v. Ch., snoven we (alweer) een stukje geschiedenis op. Ongelooflijk mooi om zien hoe trots en groots deze brug hier nog steeds staat. Stilte en oorverdovende heroïsche verhalen uit een ver verleden doemen aan ons op. Ooit was de brug deel van de Via Domitia die Narbonne en Turijn met elkaar verbond, nu wandel je er rustig onder en over, denkend over elke historische stap die hier voor ons genomen werd. Indrukwekkend, telkens weer. De Romeinen en hun sporen laten ons nooit los en zeker niet thuis, hier in de Provincia.


We reden naar de hoogtes boven het schilderachtige village perché Bonnieux in de Luberon. Zo'n uurtje rijden van onze B&B en Malaucène. We kozen ervoor om Edouard Loubet's prachtige domein van Capelongue (de bastide & de ferme waaronder zijn 5 sterren hotel met 2 sterren restaurant) te gaan ontdekken en tegelijkertijd zijn toegankelijke restaurant bistronomique te gaan uitproberen met de kids. 




Een bloedhete dag met staalblauwe hemel, zo ziet een Provençaalse zomerdag eruit. Dan lunchen we maar al te graag (eigenlijk net als de rest van het jaar) buiten. Ook al hadden we gereserveerd om uitgebreid te lunchen, ons tafeltje was eigenlijk een toffe houten bar met krukken eraan, met mooi uitzicht op de onberispelijke tuin en zwembad maar wel pal in de zon. Nu, dat krijg je aan ons (en geen enkele Provençaal trouwens) verkocht. Uit de felle zon blijf je best. Het beste aan de zon is trouwens de schaduw dus ook al kregen we zonnehoeden van Loubet, we verkozen toch een tafeltje binnen aan de grote open keuken met houtvuur.





Na de lekkere voor- en hoofdgerechten, namen we in de tuin ons dessertenbordje. Heerlijk rustig en in de schaduw. De keuken van de Bergerie staat voor dagverse Provençaalse gerechten uit grootmoeders' tijd maar met een hedendaagse twist. Dat smaakt.


Het kunstig natuurlijke houten setje was dan wel niet zo handig om aan te eten maar het was wel eens wat anders...






Na een overheerlijke lunch, die bij momenten door de overmoedige zaalverantwoordelijke chaotisch verliep, struinden we nog even door de prachtige tuin. 





Ook aan de overkant brachten we een bezoekje, want daar ligt de oorspronkelijke uitvalsbasis van de charmante Edouard Loubet, de Bastide de Capelongue, waar hij zijn prachtige hotel en 2 sterren restaurant in goede banen leidt. De vele kunstwerken begeleiden de wandeling door de prachtig vormgegeven tuin.  Tijdloze klasse. 



Meer info:

Domaine de Capelongue
Edouard Loubet
"La Bergerie"
Chemin des Cabanes
84480 Bonnieux
Tél: 0490 75  89 78

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...