dinsdag 8 januari 2019

Galaxy, une épagneule brétonne



De eerste week van een prachtig nieuw jaar ging verder op hetzelfde élan als waar 2018 eindigde, zonnig, vrolijk en vol gezelligheid.




De eerste blogpost van 2019 beginnen we dan ook met een persoonlijke noot, alvorens door te gaan met de vele blogposts die we nog moe(s)ten maken over al het moois dat we zagen en beleefden in 2018.

Nu we hier in de Provence echt landelijk wonen en altijd alle dagen thuis werken, maakten we een lang gekoesterde droom waar... we kozen met ons gezin, nu de kinderen groot genoeg zijn, om een nieuw lid toe te voegen aan onze (dieren)familie (zie ook hier) en ...

dat werd Galaxy!


Aangezien veel honden en poezen om allerhande redenen jammer genoeg thuisloos worden, bezochten we meerdere malen de SPA (een soort asiel)  in L'Isle sur la Sorgue. Ter plekke koos Galaxy ons en wij haar. Een rustige lieve blik die onze ogen kruiste en ons niet meer losliet.


Galaxy is haar naam omdat ze in 2011 werd geboren (morgen 9 januari wordt ze 8!) - het jaar waarin rashonden hun naam met de letter G begint, in Frankrijk -. Niet direct een naam die we zelf zouden kiezen, maar aangezien ze nu bijna 8 jaar die naam heeft, kunnen we niet zomaar deze gaan veranderen.  Ze is een épagneule brétonne, de Franse nationale hond. Van oorsprong een speurjachthond maar tegelijk ook een hele lieve en aanhankelijke familiehond. Tomeloze energie die mooi gekanaliseerd is op haar leeftijd, tijdens wandelingen en loopsessies. Voor de rest is ze rustig en geduldig.
Ze is niet te groot, niet te klein èn mooi van kleur & voorkomen, ook dat is belangrijk... ;-) Kenmerkend is ook dat ze geen staart hebben en een hartje op hun kop bovenaan.

Ze voelt zich ook helemaal op haar gemak bij ons en laat dat voelen & zien door haar welgemanierdheid, aanhankelijkheid en grenzeloze liefde... wat wederzijds is trouwens.




De gasten die logeren in onze B&B 'Les Oliviers du Taulisson' moeten zich daar geen zorgen over maken. Ze zal steeds in ons privégedeelte vertoeven, nooit in de kamers of gemeenschappelijke ruimtes, en net als ons, de gasten hun rust en vakantie respecteren... tenzij onze gasten haar graag eens willen zien natuurlijk! ;-) 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...