zaterdag 15 juni 2019

Entrechaux * St Hubert


Een klassieker die al sinds 1929 gedragen wordt door dezelfde familie, als dat niet typisch lokaal & Provençaals is, dan is niets het nog... welkom bij

Le St Hubert in Entrechaux

Parkeren doe je op de privéparking voor het restaurant, dat in een rustig straatje in het centrum van Entrechaux gelegen is.Wij waren goed vroeg om 19u20 en waren er alleen. Tegen 20u zat het terras stampvol met enkel gereserveerde tafeltjes.


Bij de aperitiefjes kregen we een prachtige bordje met verschillende amuse-gueules.Een klassieke Provençaalse huisgemaakte en verse menu, daar staan ze voor. De kids kozen de menu van €27,5, die hen enorm bekoorde. Wij kozen de menu van €40. Het verschil in beide meniu's zit'm vooral in de keuze van de ingrediënten en het bordje kaas extra. De bediening is supervriendelijk en klassiek heel correct en met veel aandacht voor details. Bijzonder fijn in vluchtige tijden waar niets nog nauw steekt. Bij wat opzoekwerk, botsten we op deze foto uit 1957, van een huwelijkstaart op het terras van St Hubert mèt de Martinithermometer die er nog steeds hangt. Hoe geweldig is dat!We kozen alle 4 zowel voor voorgerecht, hoofdgerecht als dessert iets anders maar dat vormde helemaal geen probleem. Knap.De bordjes waren allemaal verzorgd, zeer kleurrijk en vol van smaken. Toen de grote kaasplateau voor onze neus gezet werd, bleek het moeilijk kiezen. Prachtige kazen.

Het is er zeer aangenaam vertoeven op het verlichte terras onder de glycine en oude lindeboom. 

Reserveren is zeker een must want St Hubert heeft een goede reputatie en dat trekt zeer veel mensen aan.

Binnen is het ouderwets gezellig als alles is aangekleed maar daar tafelden we tot nog toe nooit. Nochtans zijn ze ook gekend voor hun wildschotels... misschien iets voor volgende winter?Meer info:

St Hubert
Le village
84340 Entrechaux
Tél (zeker reserveren!): +33(0) 490 46 00 05

De lijst met restaurants op minder dan 15km van onze B&B 'les Oliviers du Taulisson' en de 'Maison(nette) Malaucène' vindt u hier.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...